zahi hawass Svet24.si

Resnični Indiana Jones

david cameron, kijev Svet24.si

Britanski zunanji minister z izjavo prestopil ...

matjaz kovacic bobo Necenzurirano

Ne Ljubljana. Da je Maribor izgubil banko, so ...

tina gaber robert golob krizarjenje ickoti Reporter.si

Golob ni imel časa razmišljati o naši ...

doncic Ekipa24.si

Luka Dončić po veliki zmagi: 'Počutim se ...

Resno? Je on tisti, zaradi katerega bo planet uničen? Odkrito.si

Nas bo Elon Musk pokončal?

irving-doncic Ekipa24.si

'Moj brat!' Kakšne besede Kyrieja Irvinga o Luki ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Slovenija

V Novi Gorici sodijo deveterici osumljeni trgovine z mamili

Deli na:
V Novi Gorici sodijo deveterici osumljeni trgovine z mamili

Na Okrožnem sodišču v Novi Gorici se je s prvo obravnavo začelo sojenje proti devetim osumljencem za trgovanje s prepovedano drogo.

Maja letos so jih prijeli sredi Nove Gorice in očitanega dejanja niso priznali. Deset jih je kaznivo dejanje priznalo in so jim že izrečene kazni, devet osumljenih so razdelili na dva ločena procesa.

Pred sodnikom Goranom Klavoro je včeraj peterica osumljenih R. S., E. M., S. D., S. S. in A. Ć. podala zagovor. Pravzaprav je govoril le osumljeni S. S., ostali pa niso želeli povedati ničesar.

Sojenje se bo nadaljevalo prihodnji teden z branjem listinskih dokazov. Preostali četverici Ž. B., S. V., M. P. in M. R., ki prav tako ni priznala krivde, bodo sodili na ločenem sodnem procesu.



N. R. pa so že sodili posamično, saj je krivdo priznala. Sodnik ji je dosodil pol leta zaporne kazni, ki pa jo bo po dogovoru odslužila z družbeno koristnim delom. Preostalih devet, ki so krivde prav tako priznali, pa bo kazni odslužilo v zaporu ali s pogojnimi kaznimi.

Razvejana združba naj bi predvsem v prvi polovici letošnjega leta prodala več kilogramov heroina. V hišnih preiskavah so kriminalisti zasegli približno 1,1 kilograma heroina, približno 10 gramov kokaina, več kot 100 gramov konoplje, 10 plastenk metadona in 174 tablet, ki so vsebovale prepovedane substance. Našli so tudi pripomočke za prodajo drog in zasegli več gotovine, ki so jo osumljeni zaslužili s prodajo nedovoljenih drog, več telefonov, računalnike in druge predmete.

V zaključni policijski akciji, ki so jo 4. maja izvedli v Novi Gorici, Ljubljani in okolici, Novem mestu in Celju je sodelovalo več kot 100 kriminalistov in policistov, naslednjega dne pa so na precej filmski način s številnimi policijskimi vozili, v neprebojnih jopičih, oboroženi z brzostrelkami in zamaskirani k preiskovalnemu sodniku novogoriškega sodišča pripeljali deset osumljencev. Devetnajsterici očitajo skupno 79 kaznivih dejanj neupravičene proizvodnje in prometa s prepovedanimi drogami.