Annalena Baerbock Svet24.si

Sledi kibernetskega napada na nemško vladajočo ...

ženska Svet24.si

Iskrenost do samega sebe je najboljša ...

občina-ruše, urška-repolusk Necenzurirano

Policija preiskuje, kako je štajerska občina ...

jansa orban fb2 Reporter.si

Večni si želijo biti le avtokrati: v Moskvi, v ...

doncic Ekipa24.si

Kakšen odgovor Luke! Je kdo dvomil vanj? Vsem je ...

poroka-na-prvi-pogled, 3 Njena.si

Poroka na prvi pogled: Kaj je razlog za Olgine ...

crypto.com arena Ekipa24.si

Sramota leta! V LA-ju skušali takole provocirati ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Slovenija

V naši deželi je strup komunizma

Deli na:

V naši deželi je strup komunizma

 

To je misel iz nekega filma, ki sem ga gledal že dolgo nazaj. Nanjo sem se spomnil včeraj, ko sem dobil v roke od sorodnika novo številko uradnega študentskega časopisa Tribuna. V časopisu so praktično vsi članki skrajno leve in marksistične, prodiktatorske in prototalitarne vsebine. Najhujša sovražnika piscev sta slovenska samostojna država in demokracija.

 

Če bi šlo za neke marginalne skupine, kot so npr. na drugi strani obritoglavci bi temu ne posvečal posebne pozornosti, tako pa gre, kot rečeno za uradno glasilo študentske organizacije. Zato je prav, da se nekaj več napiše o povsem očitnih povezavah skrajnih levičarjev in marksistov z aktualno oblastjo t.i. tranz. levice. Te povezave so danes tako jasno vidne, da kdor jih zanika je bodisi nevešč politike in slabo razgledan ali pa namerno skuša zavajati ljudi.

 

V devetdesetih so uspeli prejšnji oblastniki izvesti uspešno restavracijo svoje oblasti ( več o tem v mojem prispevku o slov. tranziciji ). Propadanje komunizma po Evropi in slovenska osamosvojitev so jih samo za kratek čas ohromili. Oblast in državni kapital so nadzorovali v času komunistično-udbovske diktature na en način, v novih razmerah pa so s pomočjo starih partijsko-udbovskih povezav na vseh nivojih in v vseh inštitucijah, izvedli lastninjenje, ki je bilo v glavnem koruptivno in nepošteno. Tako so dobili ponovni nadzor nad veliko večino kapitala, obenem pa so se tudi ohranjali na oblasti. Pri tem jim je precej pomagala tudi naivnost dela slov. volivcev, treba pa je tudi priznati, da so v manipulacijah res dobro izurjeni. Tukaj se ponovno kaže, kako prav je imel dr. Pučnik, ko je zahteval, da je nujno potrgati udbovske povezave, če hočemo imeti zares demokracijo.

 

Na eni strani torej nekdanje udbovsko-partijsko omrežje, preimenovano v t.i. tranz. levico nadzoruje veliko večino velikega kapitala v Sloveniji in seveda dela v njegovem interesu. Kapitalizem, ki so ga vzpostavili pa je t.i. tovarišijski kapitalizem, v katerem štejejo povezave in korupcija ne pa uspešnost, podjetnost ali zdrava konkurenca. Pravna država je namenoma ohromljena, da lahko takšen model ekonomije nekako funkcionira. Seveda na škodo ljudi.

Ker pa se zavedajo, da se lahko finančni sistem tudi zlomi in računajo, da se lahko mednarodne okoliščine spremenijo, podpirajo na t.i. slov. tranz. levici razna skrajno leva gibanja, da bi v tem primeru izvedla rdečo revolucijo, mobilizirala nezadovoljne ljudi in zagotovila sedanji eliti, da ostane v novih razmerah spet na površju in preko levičarske diktature zopet obvladuje in oblast in kapital. Že v 90. je bilo prodornemu analitiku povsem jasno, da je liberalizem in socialna demokracija na katerega je tedaj domnevno prisegala t.i. tranz. levica, le politična fasada ali pa kvečjemu prehodni pojav za njih. Če bi res kaj dali na liberalizem ali soc. demokracijo, bi morali totalitarni režim jasno razkrinkati in obsoditi pa so ga namesto tega branili in pod raznimi izgovori preprečevali sploh debato o tem vprašanju.

 

No, danes je povezava dosti bolj očitna, kot je bila v 90. V glavni vladni stranki SD je začel delovati lani komunistični forum. T.i. mirovni inštitut, ki ga vodi javno opredeljeni marksist Lev Kreft, član in celo nekdanji predsedniški kandidat SD, je pod svojim okriljem zbral celo paleto skrajno levih gibanj, od marksističnih do anarhističnih. Ideolog LDS-a Žižek se razglaša za ortodoksnega marksista. Študentska Tribuna je torej samo vrh ledene gore.

 

Ni presenetljivo, da je skrajno levičarska propaganda postala intenzivnejša v času gosp. krize. Tako se obnašajo vsi totalitaristi in filototalitaristi. Nacisti, komunisti, fašisti, islamisti ipd., vsi so izkoristili in izkoriščajo gosp. krizo, da bi vzpostavili vsak svojo različico totalitarnega sistema. Cela zgodovina pričuje točno o tem.

 

Mednarodne okoliščine se spreminjajo, ker je Kitajska, kjer vlada komunistična partija, izredno pridobila na moči. Povečanje kitajske moči so s svoje strani že izkoristili diktatorji v Afriki, skrajni levičarji v J. Ameriki in islamisti, ki so si vsi sedaj povečali vpliv in utrdili oblast. Koliko se bodo zaradi krize spremenile tudi razmere v Evropi ni tako lahko napovedati. Povsem predvidljivo pa je, da bo pri nas slabljenje Evrope in večanje moči Kitajske rezultiralo v še večji rdeči propagandi in mobilizaciji od podpori aktualne oblasti. Na roko jim gre ob tem, da Slovenci nimamo dobro oblikovanih demokratičnih vrednot, za kar je poskrbela oblast t.i. tranz. levice s svojim relativizmom in zagovarjanjem totalitarnih kom. režimov ter seveda partija in udba s svojo desetletja trajajočo indoktrinacijo, manipualcijo in ustrahovanjem, iz česar se vsak niti ni sposoben povsem izviti ( odvisno je to precej od osebnosti ), posebej ker inštitucije nove države, zaradi restavracije starih sil, niso delovale prosvetljenjsko in jasno obsojale totalitarizem in diktaturo ter vzgajale za demokracijo in jo promovirale.