Revija Reporter
Slovenija

V Metliki protestirajo proti migrantskemu centru

Reporter

5. sep. 2018 15:33 Osveženo: 15:37 / 05. 9. 2018

Deli na:

Civilna iniciativa proti migrantskemu centru v Beli krajini je 12. oktobra 2016 v Črnomlju pripravila protest proti migrantskemu centru.

Mirjam Bezek Jakše, Dolenjski list

Pred mestno hišo v Metliki bo danes ob 16.30 protest proti migrantskemu centru v Metliki. Protest organizira Civilna iniciativa proti migrantskemu centru v Metliki v sodelovanju s Civilno iniciativo proti migrantskemu centru v Beli krajini, poroča Dolenjski list.

Meščane Metlike in prebivalce Bele krajine so vznemirila poročila o morebitnem migrantskem centru v metliškem Mestnem logu v bližini reke Kolpe in meje s Hrvaško. Govorice o centru je sprožilo javno naročilo vladnega urada za migrante, ki išče dobavitelje za nakup ležišč, vzmetnic, kasneje pa še hrane in druge opreme za sprejemno-registracijske centre. Eden od teh centrov naj bi bil okoli 100 kilometrov jugovzhodno od Ljubljane.

Civilna iniciativa je na vse vladne stranke in urad predsednika vlade naslovila pismo, v katerem je zahtevala, da se izjasnijo, ali podpirajo postavljanje migrantskih centrov po Sloveniji. Odgovora sta poslali le poslanski skupini SDS in SNS.

Annemarie Šimec iz Civilne iniciative je za Dolenjski list povedala, da bodo, če odgovorov ne bo, menili, da so za migrantske centre za mlade moške, ki bežijo iz držav, v katerih sploh ni vojn, in začeli bodo s protesti. Shodu v Metliki naj bi sledil še protest v Ljubljani.

Pod peticijo proti migranstkemu centru v Metliki se je v zadnjih nekaj tednih podpisalo več kot 4000 ljudi. Organizatorji protesta udeležence prosijo, naj se vzdržijo sovražnega govora, na pa naj protest prinesejo transparente in slovenske zastave.

Tako je bilo 12. oktobra 2016 v Črnomlju na protestu proti migrantskemu centru v Beli krajini: