duša Dobra karma

Ob smrti bo z vsemi nami samo ena sopotnica ...

1_nuša rojs Svet24.si

Nuša Rojs: Bila sem presenečena, ko sem ...

milan kucan Reporter.si

Kučan šokiral z izjavo: »Treba je verjeti ...

boris johnson1 Svet24.si

Boris Johnson obljubil tableto proti covidu

mario-fafangel Necenzurirano

Zakaj je vlado spet zapustil Mario Fafangel

Profimedia Madonna Odkrito.si

Tako razkošno vilo si je v času koronavirusa ...

Alen Kobilica in Maja Prašnikar Njena.si

Alen Kobilica verjame, da bo spet videl

Slovenija

V Mariboru so jim popustili živci; vpili so "Maske dol, vlada v zapor," in zmerjali policiste in novinarje (FOTO in VIDEO)

Deli na:
V Mariboru so jim popustili živci; vpili so "Maske dol, vlada v zapor," in zmerjali policiste in novinarje (FOTO in VIDEO)

Foto: Bobo

Na Glavnem trgu v Mariboru se je včeraj popoldne zbralo približno 150 protestnikov, ki so se organizirali prek družbenih omrežij. Izrazili so protest proti vladnim ukrepom za preprečevanje širjenja epidemije covida-19. Objeti so peli Dan ljubezni, je Večer objavil na svoji spletni strani.

Protestniki, ki so bili brez mask in varnostne razdalje, so s seboj prinesli transparente z napisi: Zdaj bije bitko vsak, saj vzeli bi še zrak, Uživajte, dokler lahko, Danes imamo pouk v trgovini s pohištvom in V šoli nosimo nasmeh, ne mask. Eden od transparentov pa je učitelje pozval k nošenju mask, testiranju in cepljenju, da bodo šole odprte. Obenem pa je bilo zaznati tudi pozive h koncu testiranja in cepljenja.

Dogajanje so policisti zgolj spremljali, občasno so prek megafona izrekli kakšno obvestilo protestnikom. Policija je po megafonu zbrane pozivala, naj spoštujejo vladne ukrepe, držijo distanco in si nadenejo maske, protestniki pa so jim odgovorili z žvižgi in tudi s kletvicami. Nekaj protestnikov je med samim protestom verbalno napadlo tudi ekipo TV Slovenija.

Okoli krožišča so se vozili taksisti in hupali. Pozneje se je skupini protestnikov na Glavnem trgu pridružilo večje število ljudi in skupaj so se odpravili na Trg svobode ter vpili Maske dol, vlada pa v zapor, je še zapisal Večer.

Poziv več civilnih iniciativ staršev, pedagogov in ostalih državljanov proti testiranju otrok na okužbo z novim koronavirusom je že presegel 15.000 podpisov, so medtem sporočili pobudniki.To po njihovih besedah jasno kaže, da poseganja v temeljne ustavne in človekove pravice otrok in tudi ostalih državljanov ne dovolijo. Iniciative ugotavljajo, da oblast v imenu epidemije "avtoritativno ruši temelje pravne države, vztrajno uporablja represivne ukrepe, aparat neprava, pelje v brezno brez dna in uničuje osnovno bit človeka in ljudstva".

Njihov cilj je ozaveščati, povezovati in zagovarjati identiteto človeka. Med omenjenimi civilnimi iniciativami sta denimo civilni iniciativi Otrok ne damo in Maske dol.

Epidemiološka slika v državi se sicer slabša. V petek so ob 4998 PCR testih potrdili 1296 okužb z novim koronavirusom. Sedemdnevno povprečje potrjenih okužb se je tako povečalo za štiri na 1047. V bolnišnicah zdravijo 531 covidnih bolnikov ali 16 bolnikov več kot dan prej, od tega 123 v enotah intenzivne terapije, kar je pet več. Umrlo je pet covidnih bolnikov, je danes sporočila vlada.

Loading...