pokol-v-šoli-vladislava-ribnikarja, obletnica-pokola Svet24.si

Srbija pred obletnico krvavega poboja v beograjski...

azijski sršen, invazivna vrsta Svet24.si

Škodljivi azijski sršen je že pri naših ...

kres, ogenj, prvi-maj, kresovanje Necenzurirano

Živel 1. maj ali kako normalizirati nenormalno

hisa brglez-pl016 Reporter.si

Hiše, avti in bančni računi evropskih ...

doncic Ekipa24.si

Kakšen odgovor Luke! Je kdo dvomil vanj? Vsem je ...

poroka-na-prvi-pogled Njena.si

Poroka na prvi pogled: Markove navade ...

sekulic slovenija af Ekipa24.si

Tole je očitno menjava za Mika Tobeyja! Američan...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Slovenija

V Mariboru nič ni bolj pomembnega od Zahoviča - ostani, ga poziva celo župan

Deli na:
V Mariboru nič ni bolj pomembnega od Zahoviča - ostani, ga poziva celo župan

Foto: Bobo

Maribor je ponedeljkova odstopna izjava športnega direktorja nogometnega kluba Maribor Zlatka Zahoviča zelo pretresla. Celo do te mere, da se je oglasil tudi župan Maribora Andrej Fištravec in Zahoviča pozval, da še enkrat razmisli o svoji odločitvi. Mesto je sicer polno transparentov, ki Zlatka Zahoviča pozivajo, da ostane.

V slovenski nogomet je v ponedeljek kot strela z jasnega udarila novica, da je z mesta športnega direktorja nogometnega kluba Maribor odstopil Zlatko Zahovič. Slednji je v klub prišel leta 2007, od takrat pa je klub doživel strm vzpon, saj je v času njegovega dela osvojil kar devet lovorik.

Kmalu so se v mestu zganili vsi, ki čutijo z nogometom in štajersko prestolnico. Navijači viole so že od ponedeljka opoldne naprej ob stadionu pozivali Zahoviča, da naj ostane, pomagali so si tudi s sloganom "Ni boga brez hudiča, ni Maribora brez Zahoviča". Od včeraj je v mestu možno podpisati tudi peticijo, ki poziva vodstvo kluba in Zahoviča, da slednji ostane na svojem mestu.


Včeraj se je na podpisu peticije oglasil tudi župan MO Maribor Andrej Fištravec, ki je podprl prizadevanja prebivalcev, da Zahovič ostane športni direktor mariborskega nogometnega kluba. Zahovič je sicer kot razlog odstopa navedel iztrošenost in izčrpanost.

"Želel bi si, da gospod Zahovič še enkrat premisli svojo odločitev, glede na to, da izhaja iz kolektiva, ki je zgodba o uspehu in to ne samo športa, ampak neke nove gospodarske dejavnosti v Mariboru. Upam, da bodo našli skupni jezik z upravo, neko rešitev ... Danes sem tu zato, da bi podpisal ta poziv, ki ga pripravljajo navijači, da bi gospod Zahovič ostal, da bi morda skupaj z upravo poiskali nove izzive," je za Radio Slovenija povedal župan Fištravec.

Slednji Zahoviča vidi v mariborski zgodbi še naprej. "Na gospoda Zahoviča gledam kot na igralca, ki je bil izven serijski igralec, bil je navajen reševati situacije na terenu s potezo več, kot se reče v nogometnem žargonu. Sicer razumem, da ko delaš podjetje, kot je NK Maribor, mu ta poteza več morda manjka. Ker je teh potez več premalo ali pa jih ni, kot je rekel, se pojavi neka izpraznjenost ali pa utrujenost, morda je to čas, da bi v NK Maribor razmišljali o potezi več, če je to mogoče," je ob podpisu peticije še dejal župan.