verboten Odkrito.si

Natalija Verboten žaluje

horoskop-astro Svet24.si

Horoskop za nedeljo, 19. avgusta

tretje oko, akaša Petisvet

Akaški zapisi dostopni vsakemu, to je pot do njih

vodstvo UKC Svet24.si

Slovenski otroci umirajo, zdravniki pa se kregajo

16-oliver dragojevic Svet24.si

To si je o Slovencih mislil Oliver Dragojević

Niall Horan in Hailee Steinfeld (1) Najstnica.si

Niall Horan in Hailee Steinfeld končno pokazala, ...

Petra_Kercmar_foto_Mankica_Kranjec Njena.si

Z njim na dopustu uživa Petra Krčmar

Slovenija

Po sporu z 20-letnikom je nasilne smrti umrl igralec Gašper Tič

Deli na:
Po sporu z 20-letnikom je nasilne smrti umrl igralec Gašper Tič

Foto: Bobo

V obračunu, v katerem je 20-letnik danes do smrti zabodel 44-letnika, je umrl priljubljeni igralec Gašper Tič, je za STA potrdila Simona Belle iz Mestnega gledališča ljubljanskega (MGL).

Tič, ki je bil tudi predsednik Združenja dramskih umetnikov Slovenije, je bil sicer v svoji igralski karieri najbolj zvest prav MGL.

V omenjenem gledališču se je Tič zaposlil leta 1997. Po sedmih letih je za leto dni hišo zapustil, a se je leta 2005 spet vrnil. Kot piše spletni časnik Dnevnik, je ustvaril vrsto izstopajočih likov. Za svoje delo je med drugim prejel Severjevo nagrado.

Ukvarjal se je tudi s pisanjem, gledališko režijo, pogosto v ljubiteljskih gledališčih, in pedagogiko, med drugim je v Šentjakobskem gledališču režiral igri Bog Woodyja Allena in komedijo po motivih del različnih avtorjev Tičja kletka. Za stvaritev lika Ana Liza v oddaji Spet doma na RTV Slovenija je leta 2006 prejel viktorja za posebne dosežke, še piše spletni medij.

Ljubljanski policisti so igralca mrtvega našli danes zjutraj v stanovanju na Trubarjevi ulici v Ljubljani. Po podatkih policije se je sprl z 20-letnikom. Slednji je z ostrim predmetom poškodoval igralca, ki je zaradi poškodb na kraju umrl. 20-letniku so policisti kmalu po dogodku odvzeli prostost, so sporočili s policije.