Revija Reporter
Slovenija

V Kranju je tovornjak prebil ograjo na mostu čez Savo in padel na parkirišče

STA

1. feb. 2018 9:57 Osveženo: 10:57 / 01. 2. 2018

Deli na:

Kranjska obvoznica je zaradi prometne nesreče, v kateri sta bili udeleženi dve tovorni vozili, zaprta na odseku Savski otok - Zlato Polje.

Do nesreče je prišlo na mostu čez Savo, ob tem ko je eden od tovornjakov prebil varovalno ograjo na mostu in zgrmel v globino na parkirišče, so sporočili s Policijske uprave Kranj.

Po prvih podatkih ne gre za hujšo nesrečo. V nesrečo naj bi bili vpleteni le omenjeni dve vozili. Po podatkih Gasilsko reševalne službe Kranj pa sta se v nesreči dve osebi lažje poškodovali.

Podobna nesreča se je na mostu čez Savski otok zgodila že avgusta 2016. Takrat sta bila v nesreči udeležena dva avtomobila in tovornjak, ki je ob nesreči prav tako prebil varnostno ograjo in padel z mostu na parkirišče trgovskega centra. Tudi takrat nihče izmed udeležencev ni bil huje poškodovan.

Na kranjski občini so že tedaj poudarili, da je prometna nesreča resno opozorilo, da je treba obvoznico čim prej obnoviti, saj je cesta vsako leto bolj dotrajana in predstavlja tveganje za varnost v prometu.

Gre za državno cesto, zato je Mestna občina Kranj ministrstvo za infrastrukturo opozarjala na nujno obnovo mostu in tega dela ceste. Prenova mostu, ki je ocenjena na 1,5 milijona evrov, naj bi letos vendarle stekla.