Revija Reporter
Slovenija

V. Kovačič: Cerarjevi (j)etični podporniki mi že grozijo s smrtjo

Nenad Glücks

28. sep. 2017 15:51 Osveženo: 15:54 / 28. 9. 2017

Deli na:

Pobudnik referenduma proti plenilskemu vladnemu zakonu o financiranju gradnje drugega tira razkriva, da je bil na Novi24TV v času referendumske kampanje v celoti cenzuriran in ignoriran.

Vili Kovačič, pobudnik referenduma proti vladnemu zakonu o financiranju izgradnje drugega tira železniške proge Divača Koper, se po referendumu sooča z napadi nekaterih, ki so skupaj z njim v kampanji delovali na “protivladni” strani.

Tako ga je predsednik stranke Krščanski socialisti Slovenije Andrej Magajna obtožil, češ da je v kampanji soliral in ni bil za timsko delo. Pri tem Magajna pravi, da bi Kovačič ob zmagi na referendumu postal še bolj “divji”, aroganten in bi začel skakati v Janeza Janšo, mu diktirati, kaj in kako pri parlamentarnih volitvah.

Kovačič je v svojem odzivu na te obtožbe opozoril, da po izvedbi referenduma ni nobenega spora med pobudniki, pač pa gre za spor med navijači in mrhovinarji. Pisanje Magajne (objavil ga je Vladimir Vodušek na portalu topnews) in omenjanje Janše je zgolj konstrukcija zaradi usmeritve pozornosti, poudarja.

Poreferendumski mrhovinarji so vse bolj aktivni in samozavestni. “Izpostavljanje moje domnevne agresivnosti in svojeglavosti pa očitno služi zgolj moji diskreditaciji in promoviranju politične korektnosti in sprejemljivosti v bazenu pomehkužene slovenske »fovšije«.” Po njegovem je to zdaj postalo novo gorivo krščansko socialističnega kritika, ki je prišel na pogrebno slovesnost ostankov razpadajoče slovenske demokracije. Referendum je namreč, pravi Kovačič, razgalil nemoč zakonske ureditve tega področja.

Razkriva tudi zakulisno dogajanje na televiziji Nova24TV. “Posebej pa velja omeniti vlogo televizije Nova24TV, na kateri sem bil kot vodja kampanje skoraj v celoti cenzuriran in ignoriran, čeprav sem njen delničar. Delnice bom prodal na Bolhi po desetinski ceni. Morda jih bo kupil Orban.”

Kovačič še dodaja, da zdaj Cerar slavi zmago oholosti in arogance, sam pa objokuje poraz slovenskega samozavedanja in triumf zanimanja Slovencev za pohane piške, drobtine iz bogatinove mize. “Očitno je slovenska paradržava ljudem pisana na kožo. Kajti korupcija, strahopetnost in podkupljivost duha sta njen sestavni del. Ko tudi paradržava ne bo več pretežno slovenska, bo žaba skuhana, vendar takrat bo prepozno, Slovenci ne bomo več v večini!” Ugotavlja, da lahko zmagovit referendum v Sloveniji organizirajo le politika, mafija, cerkev in (para)državni sindikati.

Toda pravo delo se šele začenja, začetek je vložitev zahteve za vsebinsko presojo ustavnosti in zakonitosti zakona o drugem tiru, zaključuje pobudnik referenduma. “Zaradi tega mi Cerarjevi (j)etični podporniki že grozijo s smrtjo”, kar je že prijavil na policijo.