Revija Reporter
Slovenija

V hudi nesreči pri Slovenskih Konjicah umrla 45-letnica

STA

31. dec. 2017 12:36 Osveženo: 12:38 / 31. 12. 2017

Deli na:

V prometni nesreči dveh osebnih vozil, ki se je v soboto zvečer zgodila pri naselju Preloge pri Konjicah, je umrla 45-letna sopotnica.

Več udeležencev v nesreči je bilo lažje poškodovanih, so sporočili s Policijske uprave (PU) Celje. To je letošnja osemnajsta smrtna žrtev prometnih nesreč na območju te policijske uprave.

Nesreča se je zgodila, ko je 28-letni voznik osebnega vozila, doma iz Zreč, vozil iz smeri Slovenskih Konjic proti Zrečam. Izven naselja Preloge pri Konjicah je v preglednem desnem ovinku zapeljal v levo, preko neprekinjene ločilne črte na nasprotno smerno vozišče.

V tistem trenutku je iz nasprotne smeri pravilno pripeljal 19-letni voznik osebnega vozila, doma iz Slovenskih Konjic. Trčenju se je skušal izogniti tako, da je zapeljal na levo smerno vozišče, a je drugi voznik prav tako sunkovito zapeljal nazaj na svoj vozni pas. V močnem trčenju je vozilo 28-letnega voznika odbilo desno izven vozišča, kjer je zdrselo po travniku, se prevrnilo na streho ter obstalo na ograji ob stanovanjski hiši. Vozilo, ki ga je vozil 19-letni voznik, je obstalo na vozišču.

V trčenju se je 28-letni voznik, ki je bil v vozilu sam, lažje poškodoval. Lažje so se poškodovali tudi 19-letni voznik drugega vozila, njegov sopotnik spredaj in sopotnica zadaj desno. 45-letna sopotnica, ki je sedela na zadnjem levem sedežu, je zaradi poškodb na kraju nesreče umrla.

To je letošnja osemnajsta smrtna žrtev prometnih nesreč na območju PU Celje. V istem obdobju lani je v prometnih nesrečah umrlo enaindvajset ljudi. Lani v celem letu pa dvaindvajset.

Na PU Celje voznike ob tem posebej opozarjajo, naj danes, ko bo po državi veliko praznovanj, ne vozijo, če bodo pili alkoholne pijače. Tudi sicer naj bodo v prometu strpni in previdni.