nevihta, strele Svet24.si

Maj prinaša plohe in nevihte. V teh krajih bo ...

azijski sršen, invazivna vrsta Svet24.si

Škodljivi azijski sršen je že pri naših ...

kres, ogenj, prvi-maj, kresovanje Necenzurirano

Živel 1. maj ali kako normalizirati nenormalno

festival svobode gibanje svoboda zbiljsko golob pl Reporter.si

Golobovo napihovanje z dvema mandatoma, v katerih ...

gabriela doncic 24 Ekipa24.si

Uau! Luka Dončić pokazal izjemno darilo, ki ga ...

Tudi Brad Pitt je obupal .. Odkrito.si

Koga briga Barbariga?!

oblak danilovic Ekipa24.si

Takšnega Oblaka ne poznamo! Njegova izbranka je ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Slovenija

V drugi krog volitev v Novem mestu očitno Kramar Zupanova in Macedoni

Deli na:
V drugi krog volitev v Novem mestu očitno Kramar Zupanova in Macedoni

Foto: Bobo

Čez dva tedna bodo volivci v Novem mestu odločali med kandidatko SD, Zveze za Dolenjsko in SLS Mileno Kramar Zupan ter neodvisnim kandidatom Gregorjem Macedonijem; v prvem krogu sta oba prejela okoli petinsko podporo.

Kramar Zupanova je ocenila, da so ljudje v njej prepoznali osebo, ki je že z dosedanjim delom pokazala rezultate, da lahko s svojo pripravljenostjo za trdo delo na občini pripelje razvojni preboj v Novo mesto.

Macedoni pa je dejal, da so volivci nagradili njegov program in njegovo dosedanje delo. "Pokazali so, da želijo spremembe. Te spremembe bomo dosegli," pravi Macedoni. Tako je pozval Novomeščane, naj ga v drugem krogu še številčnejše podprejo, da "Novo mesto popeljemo na pot razvojno uspešne občine".

Milena Kramar Zupan, 55-letna doktorica ekonomije, je direktorica Zdravstvenega doma Novo mesto, pred tem pa je vodila nekaj drugih podjetij. Za mesto novomeške županje se je potegovala že v prvem krogu volitev leta 2010.

Gregor Macedoni, 41-letni diplomirani inženir elektrotehnike, je bil tesno povezan z delovanjem zavodov Društva novomeških študentov, več let pa je vodil novomeško založbo Goga. Od tam se je preselil v družbo Trimo Investment oz. sedanji Trimo MSS, kjer je zaposlen kot izvršni direktor. Za položaj novomeškega župana se je potegoval že v prvem krogu volitev leta 2010.