evropski parlament Svet24.si

Evropski poslanci ob plači upravičeni do ...

traktor Svet24.si

Tatvina traktorja - pozor, pomagajte najti tatu

sumi stanovanje xx Necenzurirano

Omejitev AirBnB brez stanovanjske politike je le ...

zoran jankovic PL Reporter.si

Omrežje velike mestne družine: To so pripadniki ...

luka doncic oklahoma dallas pm Ekipa24.si

Noro! Dončić in Dallas sta po tem izjemnem ...

super-par, indira-ekić, matic Njena.si

Indira Ekić potrdila, da bo postala mamica

doncic Ekipa24.si

Nastavite budilke: jasno je, kdaj bo Dallas igral ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Slovenija

V dobrodelne namene v Ljubljani razrezali največjo rulado na svetu

Deli na:
V dobrodelne namene v Ljubljani razrezali največjo rulado na svetu

Foto: Bobo

Lions klub forum Ljubljana letos petič organizira dobrodelni dogodek Največja sladica. Tokrat so v središču Ljubljane razrezali več kot 150-metrsko slovensko rulado Gorenjka, s katero so podrli Guinnessov rekord. Izkupiček, 9000 evrov, bodo namenili Zavodu za slepo in slabovidno mladino.

S prodajo sladkih paketov, v katerih je bil kos rulade in cocta in ki so jih lahko kupili mimoidoči, so zbrali 9000 evrov, so sporočili iz Žita.

Denar od prodaje 156-metrske rulade, ki je tudi uradno najdaljša na svetu, bodo organizatorji projekta namenili opremi lončarske delavnice, v kateri bodo ustvarjali slepi in slabovidni otroci. Tako so projekt poimenovali Čutim like, je včeraj za STA pojasnil predsednik Lions kluba Forum Ljubljana Jože Smolič.

Pred petimi leti so projekt začeli z jagodno pito, akcijo pa so nagradili z Gorenjkino rulado in cocto. Pred leti so naredili že celo 250-metrsko rulado, a je niso izmerili in prijavili za Guinnessov rekord, ki je do letošnje Gorenjkine rulade obstajal pri 130 metrih, je pojasnila direktorica Gorenjke Alenka Košir.

Z okusom so letos sledili pomladni različici in rulado napolnili z jagodami in čokolado. Rulado je delalo 12 slaščičarjev, tehta okoli 370 kilogramov.

Organizatorji predvidevajo, da je do zgodnjega popoldneva ne bo več. Prodali bodo predvidoma 5000 kosov, kar bi glede na ceno sladkega paketa zavodu za slepo in slabovidno mladino doprineslo predvidoma okoli 15.000 evrov.

"Prihodnje leto lahko naredimo tudi daljšo rulado," je na vprašanje o morebitnih novih rekordih v prihodnje še odgovorila Koširjeva.