pirc musar bql Svet24.si

Tako je predsednica Pirc Musar zapela na koncertu ...

david cameron, kijev Svet24.si

Britanski zunanji minister z izjavo prestopil ...

matjaz kovacic bobo Necenzurirano

Ne Ljubljana. Da je Maribor izgubil banko, so ...

tina gaber robert golob krizarjenje ickoti Reporter.si

Golob ni imel časa razmišljati o naši ...

doncic Ekipa24.si

Luka Dončić po veliki zmagi: 'Počutim se ...

Princ Harry in Kate Middleton - nekoč prava prijatelja - danes pa .. Odkrito.si

Kate in Harry - Če se bo to zgodilo, se bosta ...

irving-doncic Ekipa24.si

'Moj brat!' Kakšne besede Kyrieja Irvinga o Luki ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Slovenija

V Arboretumu Volčji potok na ogled 100.000 tulipanov

Deli na:
V Arboretumu Volčji potok na ogled 100.000 tulipanov

Foto: Bobo

Arboretum Volčji potok spomladi vzcveti v prenovljeni podobi, saj se na gredicah parka razbohotijo tulipani. Z današnjim odprtjem 24. spomladanske razstave cvetja bodo za obiskovalce na ogled cvetoče poljane 100.000 tulipanov, polja narcis in magnolij. Ob tem se bo odvijalo tudi pestro pomladno dogajanje na območju od vhoda do pristave.

Kot so zapisali na spletni strani, bo ob sprehodu skozi park mogoče videti 178 sort tulipanov. Med barvitimi gredicami pomladnega cvetja pa se bo predstavljalo slovensko vrtnarstvo in cvetličarstvo. Poleg tega bodo razstavna mesta namenjena predstavitvi vrtne opreme in stojnicam z domačo in umetnostno obrtjo. Vse dogajanje bo nadgradil novi spektakel z dinozavri.

Del dinozavrov je sicer prezimil v Arboretumu, z otroškega igrišča pa so se preselili na Graščinsko polje pred pristavo. Dežela dinozavrov bo obiskovalce sprejemala do konca poletja.

V mesecu maju pa bodo odprli tudi razstavo Pol stoletja rododendronov. Zgornji angleški park je ob tej obletnici obogatilo 250 novih 1,5 metra velikih rododendronov.

Sprehod po arboretumu lahko vpliva tudi na dobro razpoloženje. Z bioenergetikom Jožetom Trojarjem so v parku namreč določili Pot dobrega počutja. V parku bodo potekale tudi druge številne prireditve.

Direktor Arboretuma Aleš Ocepek je sicer na nedavni novinarski konferenci spregovoril o žledolomu. Dejal je, da sanacija še vedno poteka. Glede drugih izvedenih prostorskih rešitev pa je povedal, da je bila v januarju zaključena obnova sanitarij za obiskovalce, poleg tega so bile zgrajene tudi sanitarije za invalide.

Na novo je bila postavljena kulisa Souvanovega dvorca, pred katero bo v maju pripravljen nov oder za prireditve, tako da bo prostor primeren za koncerte z do 1000 obiskovalci. V septembru je tudi predviden začetek gradnje novega vstopnega objekta.