Revija Reporter
Slovenija

Ursula von der Leyen je Goloba na Bled prišla prosit za uslugo

Dejan Steinbuch
10 1.060

8. sep. 2024 20:00

Deli na:

Predsednica Evropske komisije Ursula von der Leyen in slovenski premier Robert Golob.

Primož Lavre

Po zaslugi Levice je letošnji Blejski strateški forum (BSF) postal še bolj opazen in prepoznaven mednarodni dogodek. Poskus, da bi organizatorje prislili k odpovedi povabila nekdanji izraelski zunanji ministrici Tzipi Livni, je propadel, politično-protestniški cirkus s propalestinskimi aktivisti in bojkotom vladne Levice pa je kljub obnašanju predsednice Nataše Pirc Musar na koncu prinesel le pozitivne rezultate. Ključna je zagotovo ugotovitev, da brez dialoga ni miru na svetu.

Toda v senci največje mednarodne konference v srednji in jugovzhodni Evropi se je dogajalo še nekaj: predsednica Evropske komisije Ursula von der Leyen, ki na Bled ni prišla zaradi kremšnit, je premierja Roberta Goloba neformalno zaprosila za "uslugo" pri sestavi bodoče Evropske komisije …

Ko gre za žensko kvoto, ima Golobova vlada problem že s tem, da v Sloveniji pač ni v izobilju potencialnih komisarskih kandidatk.

Letošnji Blejski strateški forum naj bi bil presežen, saj je prišlo 180 gostov iz skoraj 50 držav, v avditoriju pa je skupaj sedelo 2500 udeležencev.

Na spletu se je pojavil zajedjiv komentar, ki bi ga morala poleg Nataše Pirc Musar na znanje vzeti tudi vlada: Radi bi reševali svetovne probleme in dolgotrajne spore, ne znamo pa rešiti spora med Romi in civili na Dolenjskem …

VEČ V TISKANI IZDAJI REPORTERJA IN TRAFIKI24