nevihta, strele Svet24.si

Maj prinaša plohe in nevihte. V teh krajih bo ...

azijski sršen, invazivna vrsta Svet24.si

Škodljivi azijski sršen je že pri naših ...

kres, ogenj, prvi-maj, kresovanje Necenzurirano

Živel 1. maj ali kako normalizirati nenormalno

festival svobode gibanje svoboda zbiljsko golob pl Reporter.si

Golobovo napihovanje z dvema mandatoma, v katerih ...

gabriela doncic 24 Ekipa24.si

Uau! Luka Dončić pokazal izjemno darilo, ki ga ...

Tina Gaber in Robert Golob, Drama Njena.si

Takšen dopust sta si privoščila Tina Gaber in ...

oblak danilovic Ekipa24.si

Takšnega Oblaka ne poznamo! Njegova izbranka je ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Slovenija

Urolog iz UKC je dečka obrezal kar na domu in otrok je skoraj umrl

Deli na:
Urolog iz UKC je dečka obrezal kar na domu in otrok je skoraj umrl

Foto: Arhiv Reporterja

Na okrožnem sodišču se je v sredo začelo sojenje urologu ljubljanskega kliničnega centra Adnanu Arafatu, ki mu očitajo malomarno zdravljenje in opravljanje zdravilske dejavnosti, ker je decembra 2010 na domu obrezal dečka. Ta je močno krvavel in rešila sta ga le takojšnja transfuzija krvi in infuzija v bolnišnici, poročajo današnji časniki.

Kot pišejo Dnevnik, Delo in Slovenske novice, 60-letni Arafat sicer priznava, da je dečka obrezal, vendar pa zanika očitke, da staršem ni dal navodil, kako naj ravnajo z rano dečka, na kaj morajo biti pozorni, ter da jim po hudem zapletu ni niti svetoval, naj dečka odpeljejo v bolnišnico.

Ob tem je povedal, da sta z njim v stik stopila starša dečka in ga prosila, naj jima na domu obredno obreže sina. Na njuno željo je v Siriji rojeni Arafat pristal, čeprav je takšen poseg v Sloveniji prepovedan - razen če gre za utemeljen zdravstveni poseg v zdravstveni ustanovi.

Mati dojenčka je pojasnila, da na manjše krvavitve kmalu po obredu niso bili niti pozorni, saj jim je Arafat dejal, da so običajne. A zjutraj so dojenčka našli v luži krvi, deček pa je tudi bruhal. Poklicali so Arafata, ki je otroka povezal, staršem pa ni svetoval, naj otroka odpeljejo v bolnišnico.

Zdravnik je prav tako zanikal, da bi prejel plačilo za islamski obred, saj naj bi ponujeno kuverto z denarjem pustil na mizi. Je pa v dar sprejel brisačo, parfum in skodelice za kavo, še poročajo časniki.