Hilaree Nelson Svet24.si

Našli truplo slavne ameriške alpinistke

Savannah Graziano Svet24.si

Strelski obračun s policisti usoden za ubežnika ...

matej tonin vojska sta Necenzurirano

S Toninovimi oklepniki bi služil bivši šef SLS

nina krajnik-pl Reporter.si

Kam je izginila Sharon Stone iz Moravč, ki so jo ...

sesko Ekipa24.si

Kralj! Šeško o zadetku, ki trese Evropo, ne ...

sabina Njena.si

Sabini Mlakar rak znova pokazal zobe: Borim se kot...

ilicic Ekipa24.si

Mariborski navijači so komaj čakali na nove ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Slovenija

Totalna vojna na TVS: novinarji se puntajo Jadranki Rebernik, Urbanija pa v Odmeve inštalira bivšega novinarja Nova24TV

Deli na:
Totalna vojna na TVS: novinarji se puntajo Jadranki Rebernik, Urbanija pa v Odmeve inštalira bivšega novinarja Nova24TV

Jadranka Rebernik - Foto: Bobo

Na TV Slovenija je le nekaj tednov po imenovanju Uroša Urbanije za direktorja televizije počilo: v včerajšnjem Dnevniku je pred predvajanjem prispevka o prekinitvi poslovnega sodelovanja TVS z Mladino voditelj oddaje Saša Krajnc povedal, da je prispevek objavljen »po izrecnem navodilu odgovorne urednice Informativnega programa Televizije Slovenija Jadranke Rebernik«.

Urbanija je prekinitev sodelovanja z Mladino utemeljil s komentarjem urednika revije Grege Repovža, v katerem je ta zapisal, da bodo morali za »očiščenje zavoda« RTV Slovenija Urbanija in »strankarski vojščaki SDS-a« izgubiti službe. »Z RTV Slovenija bodo morali oditi. Brez tega se normalizacija ne bo zgodila,« je pisal Repovž.

Foto: Primož Lavre - Uroš Urbanija pod Veliko planino - ni bil vesel, ker ga je posnel fotograf.

Urbanija je Repovžev poziv označil za nedemokratičen in totalitaren, uporabil je celo izraz »končna rešitev«, ki so ga za pokol Judov med drugo svetovno vojno uporabljali nacisti. »Končno rešitev na način popolnega očiščenja, in sicer odpustitve vseh po principu strankarske pripadnosti,« je dejal o Repovževem komentarju. Slednji o prekinitvi sodelovanja pravi: »Urbanija napada Mladino, da bi prikril zaposlovanje propagandistov iz propagandnega stroja SDS-a.«

V prispevku sicer nastopi tudi Bojan Požar, ki se mu je pripetil zanimiv lapsus, ko je nehote priznal, da sedanje stanje na RTV Slovenija ni normalno.

Ustvarjalce Dnevnika je očitno razkuril poseg urednice Jadranke Rebernik, ki jih je morala prisiliti v predvajanje prispevka, maščevali pa so se ji s to kratkim, a pomenljivim stavkom.

Prekinitev sodelovanja z Mladino sicer ni edina opazna novost, ki jo na TV Slovenija uvaja Urbanija. Za voditelja Odmevov na nacionalko prihaja sedanji novinar Domovine in pred tem novinar Nova24TV Luka Svetina. »Sem samostojni podjetnik, na RTV Slovenija se ne bom zaposlil redno. Še naprej bom sodeloval z Domovino,« je Svetina za portal N1 razložil svoj novi status.

Foto: YouTube - Luka Svetina je bil vrsto let sodelavec Nova24TV

Svetina je sicer do maja letos delal za Nova24TV, svoj odhod pa je na twitterju pojasnil z »razhajanji« z vodstvom omenjene televizije. »Strankarska glasila, kot so Nova24, Demokracija in druge sorodne platforme, niso mediji; in avtorji, ki tam delajo, niso novinarji, ampak so strankarski sodelavci in promotorji,« pa je prihod Svetine na TV Slovenija kritiziral profesor na FDV Marko Milosavljević.