Revija Reporter
Slovenija

Uradno bolni Zemljarič namesto na sodišču spet zasedal v okrepčevalnici Zoki pri Smeltu

Nenad Glücks

3. feb. 2018 6:00 Osveženo: 7:35 / 03. 2. 2018

Deli na:

Janez Zemljarič v UKC Ljubljana.

Primož Lavre

Nekdanji načelnik SDV Janez Zemljarič je v četrtek po svojem odvetniku Marku Kosmaču sodišču sporočil, da ga ne bo na obravnavo zaradi zdravstvenih razlogov. V istem času pa je sedel v okrepčevalnica Zoki blizu WTC in sprejemal na pogovore razne poslovneže enega za drugim.

Po pripovedovanju naših virov je tam sedel že ob 11. uri, ko se je začela sodna obravnava proti novinarju Reporterja Igorju Kršinarju, ki ga je Zemljarič kazensko preganjal zaradi člankov o udbovskih umorih hrvaških emigrantov v času, ko je vodil slovensko SDV. Tam je bil vse do 15. ure, ko se je sojenje končalo z novinarjevo oprostitvijo.

Kot smo še izvedeli, Zemljarič tam sestankuje vsak dan. Tam ga je že srečala naša novinarska ekipa, ko ga je hotela povprašati o njegovem lobističnem obisku pri gospodarskem ministru Zdravku Počivalšku v zvezi z gradnjo izolskega otoka. Verjetno se tod dobro počuti tudi zaradi Titovih slik, ki visijo na steni.

Zemljarič se je sojenja v svoji zasebni tožbi zoper novinarja udeležil samo enkrat, ko je tudi pričal, sicer pa se je vedno opravičil iz zdravstvenih razlogov. Kršinar se je udeležil vseh pet obravnav. Zemljaričeva udeležba res ni bila obvezna, problem pa je, da je svojo odsotnost opravičeval z zdravstvenimi razlogi.

Glede na to, da je bil dovolj zdrav za sestankovanje v lokalu, je bilo vsaj zadnje opravičilo očitno neresnično. Gospodu je bilo najbrž izpod časti hoditi na sodišče.