Mile Ćulibrk Svet24.si

Umrl izbrisani kralj pleskavic, velik prijatelj ...

Taylor Swift Svet24.si

Nov album Taylor Swift – 31 pesmi, vsaka s ...

Vežnaver Necenzurirano

Afera sodna stavba: ko je država plačala ...

ljudmila novak pl Reporter.si

Ljudmila Novak: »Če nekdo stokrat pove, da sem ...

luka doncic 24 pm Ekipa24.si

Luka Dončić objavil posebno fotografijo ...

Simon Vadnjal Revija Stop

Znani obrazi so zelo okoljsko ozaveščeni

pogacar Ekipa24.si

Kocine pokonci... Poglejte, komu je Pogačar ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Slovenija

Umrl je pomurski podjetnik Stanko Polanič

Deli na:
Umrl je pomurski podjetnik Stanko Polanič

Stanko Polanič - Foto: Vestnik

V 73. letu starosti je zaradi bolezni umrl dolgoletni lastnik in direktor skupin Panvita in Pomgrad Stanko Polanič, so sporočili iz Panvite. Skupini zaposlujeta skupno več kot 1500 ljudi, kar ju uvršča med najpomembnejše zaposlovalce v Pomurju.

Polanič je poklicno pot začel v podjetju Slovenija ceste Ljubljana, leta 1982 pa je prevzel mesto direktorja v podjetju SGP Konstruktor tozd Gradbeništvo Pomurje.

Leta 1997 je sodeloval v konzorciju podjetij, ki je odkupil skupino gradbenih podjetij Pomgrad, v njej pa je nato prevzel mesto glavnega direktorja. V svojem mandatu je med drugim prevzel podjetje VGP in Cestno podjetje Murska Sobota ter ju vključil v skupino Pomgrad.

Pozneje je Polanič s poslovnimi partnerji med drugim prevzel Kmetijsko gospodarstvo Rakičan in ga preoblikoval v današnjo skupino Panvita, ki jo sestavlja devet povezanih družb.

"Pustil je večen pečat predanega gospodarstvenika in prejel več strokovnih nagrad. Pomembno je vplival na razvoj pomurske regije ter s svojim delom, znanjem in strokovnostjo ogromno doprinesel k razvoju slovenske gradbene in živilske panoge," so zapisali v Panviti.