5e9d33b68d7cedf47d21454a0eba9337 Svet24.si

Letni dodatek bo večina upokojencev prejela ...

kača, plaža Svet24.si

Šok, kopalko na splitski plaži v nogo šavsnila ...

polerert7678 Necenzurirano

Zakaj Nina Krajnik ne mara "levih privatizerjev"

janez jansa dz1 Reporter.si

Janši ne diši biti poslanec: v DZ dobil ...

dragic Ekipa24.si

Dragić spet kapetan, toda ... Pred vrnitvijo tega...

patricija-harl, sara Njena.si

Ljubezen po domače: Patricija in Sara z ...

jumbo visma roglic Ekipa24.si

Joj, samo tega ne ... Tik pred Tourom iz ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Slovenija

Ugrabitev, mučenje in umor Zorice Škrbić: vrhovno sodišče oprostilo Milana Trivkovića

Deli na:
Ugrabitev, mučenje in umor Zorice Škrbić: vrhovno sodišče oprostilo Milana Trivkovića

Milan Trivković - Foto: STA

Vrhovno sodišče je oprostilo Milana Trivkovića, ki je bil junija 2018 spoznan za krivega sodelovanja v hudodelski združbi, ki je ugrabila in do smrti mučila Zorico Škrbić, je poročal Siol.net. Odvetniška pisarna, ki je zastopala zdaj pravnomočno oproščenega Trivkovića, bo državo tožila za odškodnino za pet let prestajanja kazni v zaporu in priporu.

Trivković je bil na prvi stopnji zaradi pomanjkanja dokazov oproščen že marca 2016. Višje sodišče je po pritožbi tožilstva sodbo razveljavilo in zadevo vrnilo na ljubljansko okrožno sodišče, kjer je bil Trivković junija 2019 na ponovljenem sojenju spoznan za krivega in obsojen na zaporno kazen sedem let in dva meseca. Višje sodišče je obsodilno sodbo potrdilo spomladi 2019, sledila je vložitev zahteve za varstvo zakonitosti, o kateri pa je vrhovno sodišče odločilo po treh letih.

Na prvostopenjskem sodišču se je takrat zagovarjal, da je nedolžen in da ne pozna soobtoženih. Sodnica Barbara Črešnar Debeljak je v takratni sodbi dejala, da so se člani združbe gibali v enakih krogih. Trivkovićevi prijatelji pa so trdili, da je imel v času ugrabitve doma piknik in da je bil ves čas prisoten.Škrbićeva je bila dolgoletna partnerica Dejana Vidmarja, ki je bil obsojen za rop sefov SKB. Sodišče je bilo mnenja, da je bil Trivković del kriminalne združbe, ki je junija 2014 načrtovala in izvedla ugrabitev Škrbićeve, ki je nato po večurnem mučenju umrla. Pri tem naj bi želel skupaj s svojo združbo od Škrbićeve izvedeti, kje je okoli 20 milijonov evrov od ropa banke, ki jih niso nikoli našli.

Trivkovićev odvetnik Blaž Kovačič Mlinar je za portal Siol.net dejal, da je sodišče kršilo domnevo nedolžnosti. "Sodišče je, ko je bilo v dvomu, raje odločilo v škodo obdolženca kot v njegovo korist," je dejal. Obregnil se je tudi ob dolg postopek, saj je vrhovno sodišče Trivkovića spoznalo za nedolžnega po treh letih prestajanja kazni. V odvetniški pisarni bodo zato od države terjali odškodnino za pet let prestajanja kazni v priporu in zaporu, še poroča Siol.net.