Annalena Baerbock Svet24.si

Sledi kibernetskega napada na nemško vladajočo ...

ženska Svet24.si

Iskrenost do samega sebe je najboljša ...

matjaz kovacic bobo Necenzurirano

Ne Ljubljana. Da je Maribor izgubil banko, so ...

hisa tomc LJ-pl007 Reporter.si

To so hiše, ki jih evropski poslanci Zver, Tomc ...

mbappe Ekipa24.si

"Tako hitro kot teče Mbappe, sem jaz tekel v ...

Resno? Je on tisti, zaradi katerega bo planet uničen? Odkrito.si

Nas bo Elon Musk pokončal?

doncic Ekipa24.si

Dallas slavi! Luka Dončić in druščina ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Slovenija

Ugani, kdo kuha na TVS v nedeljo? Kuhar narkobarona Tošića!

Deli na:

Francoski kuhar Benjamin Henry Georges Gaston Laurey, ki kuha v oddaji Ugani, kdo pride na večerjo, je še pred kratkim kuhal v okrepčevalnici Le Petit Cafe v lasti zloglasnega Dragana Tošića, prvoobtoženca v slovenskem sodnem procesu Balkanski bojevnik.

Kot nam je potrdil, je bil v Le Petit Cafeju zaposlen štiri leta, od 2007 do julija lani. Od februarja letos dalje ima kuharski mojster svoje podjetje Kulinarični svet, kmalu pa bo šef kuhinje v restavraciji Hotela Vander (blizu gostišča Stari Maček v Ljubljani), ki ga bosta vodila njegova svaka Aleksander in Amanda Vujadinovič. Zaupal nam je še, da je v Slovenijo prišel leta 1999 in da je med drugim kuhal v hotelu Union, v restavraciji Primadona, restavraciji Pri Vitezu in Hotelu Mons.

Za Benjamina vem, da je kuhal po Franciji, Londonu in Avstraliji, ne vem pa, da je bil kuhar Dragana Tosića. Najbolje bo, da ga kar sami povprašate, če mu je res kuhal in kaj mu je kuhal ,“ nam je odgovoril Bojan Krajnc, urednik oddaje Ugani, kdo pride na večerjo.

Ko smo mu sporočili, da nam je kuharski mojster potrdil, da je bil pred tem štiri leta zaposlen v Le Petit Cafeju, katerega lastnik je Tošić, in da smo mislili, da se morda od tam poznata, je dodal: „V Le Petit Cafe zadnja leta nisem hodil, tako se žal nisva poznala. Ko sem iskal kuharja za to oddajo, so mi poznavalci tega področja predlagali nekaj imen. Med njimi je bil tudi Benjamin. Ko smo se srečali, mi je bil zanimiv iz dveh razlogov: trudil se je govoriti slovensko in obljubil je, da namerava svoje skromno znanje jezika izboljšati. To je bil moj pogoj za sodelovanje. In drugi razlog: v poplavi kuharskih oddaj, sem iskal nekaj, kar bi tako ali drugače izstopalo. In to je nekoliko bolj svetovljanska kulinarika. Po sedemnajstih oddajah lahko rečem, da je v kulinaričnem delu popolnoma upravičil zaupanje, žal pa njegovo znanje jezika še vedno precej šepa. To je vse, kar se tiče najine relacije, morebitne zarote in ozadja pa prepuščam vam, tu ste seveda neprekosljivi.

Oddaja Ugani, kdo pride na večerjo je razočarala celo programskega direktorja TV Slovenija Janeza Lombergarja, ki se je v sobotnem intervjuju za Večer spraševal: „Najprej, koga sploh nagovarjaš s francoskim kuharjem? Mimogrede, mi na televiziji že tako ali tako preveč kuhamo.

Nadaljeval je, da njegova žena včasih gleda „nizozemski 24-urni kuharski kanal, kjer se kamera ne umakne od kuharjevih rok in hrane, ki jo ustvarja. Uporabljajo vsem dostopne običajne sestavine in čarajo iz njih prave dobrote. To lahko da tovrstna oddaja v takšnih časih. V naši oddaji pa je kuhar 'kot iz drugega sveta'.

Na vprašanje, kako to komentira, je Bojan Krajnc odvrnil: „Kolikor je meni znano, direktor ni imel nobenih pomislekov. Mogoče jih ima zdaj.