Revija Reporter
Slovenija

Uf, kako grda blamaža Janše – še Žan Mahnič se je režal: šef SDS je se pritoževal, nato dobil lekcijo

M. M.
15 4.814

31. maj. 2024 10:12 Osveženo: 7:12 / 01. 6. 2024

Deli na:

Lenart Žavbi je zabil Janeza Janšo in še Žan Mahnič se je smejal.

TV Slovenija

Lenart Žavbi, poslanec Gibanja Svoboda, je nalil čistega vina prvaku SDS Janezu Janši, ko je ta kritiziral klimatski sistem v državnem zboru.

»Govorite o digitalni preobrazbi, pa ne znate niti ene klime zrihtat,« se je Janša pritoževal zaradi slabega klimatskega sistema.

Ob tem ga Žavbi spomnil, da je klimatske naprave montirala družba Klima Petek v času Janševe vlade. »Tole je slika nadzornega panela klimatskih naprav v državnem zboru. In montirala jih je, glej zlomka, Klima Petek, v času, ko ste bili na oblasti. Za vse, ki ne veste… Klima Petek, predstavniki te firme hodijo s predlagateljem na Mavricij. In klimatizacijski sistem v državnem zboru je v resnici sistem dogovorne ekonomije po SDS, ki ne deluje,« je Žavbi zabrusil Janši.

Posnetek razprave na odboru DZ – od  2.40 se začne Janševo pritoževanje nad klimo

Spomnimo, na tropski otok Mavricij je v začetku tisočletja z Janšo na počitnice hodil Stanislav Petek, lastnik podjetja Klima Petek in dolgoletni Janšev osebni prijatelj. V času njegove prve vlade je veljal za enega najvplivnejših ljudi v državi, njegova družba je dobila številne posle, njegov mlajši sin Borut Petek pa je pri 21-tih letih postal tajnik v Janševem kabinetu.

Ko je začel Žavbi govoriti o klimatskih napravah, so se prisotni poslanci na odboru začeli režati, saj so takoj vedeli, kaj bo povedal. Na posnetku parlamentarnega programa TV Slovenija (ki ga je izpostavila POP TV), je moč videti, da se smeji tudi poslanec SDS Žan Mahnič, ki je sedel ob Janši, prvak SDS pa se je branil, da je Klima Petek naprave inštalirala pred 20 leti.