Revija Reporter
Slovenija

Türkov avtopark je šel v evropsko mesto kulture

Vinko Vasle

16. mar. 2012 19:13 Osveženo: 10:01 / 09. 8. 2017

Deli na:

Delegacija sedmih avtomobilov (na siiki) je pred nekaj urami v Maribor prispela v spremstvu kandidata za prihodnjega predsednika države Danila Türka in njegove soproge, da bi v mariborskem gledališču podelila dve državni odlikovanji.

Namigovanja, da bo enega prejel Mitja Meršol, kandidatov prijatelj, ki ga kandidat za predsednika podpira v njegovi pretekli udbovski dejavnosti - ta namigovanja se še niso uresničila. So pa Mariborčani izrazili spontano veselje, da je njihovo mesto obiskal kandidat za predsednika države, čeprav bi nekateri raje videli, da bi prišel kdo drug.

Tokratni Türkov obisk Maribora je potekal v intimni tajnosti, saj si kandidat za prihodnjega predsednika države ne more privoščiti, da bi ga še enkrat izžvižgali in klicali Janša, Janša. To bi ga zelo bolelo.

Spraševanja in namigovnaja, če obisk tako velikega predsaedniškega avtoparka v Maribori v teh težkih časih vendarle ni malo odveč, so nesramna, nedržavotvorna, škodoželjna in škodujejo ugledu funkcije predsednika države.

Gre namreč samo za eno protokolarno in šest spremljevalnih vozil, čeprav bi jih lako bilo recimo dvajset. Res pa je, da bi svetovalci Türka slednjemu lahko svetovali, da se v Maribor pripelje z vlakom glede na aktualne izgube slovenskih železnic.

A kritiki naj bodo raje tiho, saj bi se kandidat za predsednika države Türk v Maribor lahko dal pripeljati z najetim letalom. A se še spomnite poleta v Sarajevo?