Progasti goz foto Davorin Tome Svet24.si

Išče se največja slovenska kača! Ljudem je ...

Vladivostok Svet24.si

V Vladivostoku aretirali ameriškega vojaka, tja ...

nov ct aparat, Pavel Berden in Dimitrij Kuhelj Necenzurirano

Bolniki v UKC Ljubljana ostajajo brez preiskav. ...

robert golob vecer rb Reporter.si

Trojni strel v koleno za Gibanje Svoboda ...

Zoran Zeljkovic Ekipa24.si

Konec dvomov! Nov pretres v zmajevem gnezdu: ...

Šepet metulja, premiera (4) Njena.si

Kakšno vlogo ima v seriji Skrito v raju Alex ...

pogacar 1 Ekipa24.si

Tako malo je manjkalo! Tukaj je posnetek, ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Slovenija

Türk: Pogovor s Šušteršičem je bil korekten in temeljit

Deli na:
Türk: Pogovor s Šušteršičem je bil korekten in temeljit

Foto: Bobo

Pogovor z ministrom za finance Janezom Šušteršičem je bil korekten in temeljit, so po srečanju sporočili iz urada predsednika republike Danila Türka. Pregledala sta vse vidike problema in ocenila, da je treba nadaljevati s prizadevanji za sporazum.  

V okviru pogovorov za iskanje rešitev, s katerimi bi se izognili napovedanima referendumoma, je Türk na pogovor povabil predsednika Janeza Janšo, a termina za njuno srečanje ni bilo mogoče uskladiti, zato je na pogovor poslal ministra Šušteršiča.

Türk obžaluje dejstvo, da se Janša sestanka ni udeležil, saj "bi s svojo navzočnostjo izkazal politično voljo za iskanje dogovora".

Predsednik republike je kot pozitivna ocenil tudi sporočila četrtkovih pogovorov, v katerih so sodelovali predsednik DZ Gregor Virant, prvak Pozitivne Slovenije Zoran Janković ter predstavnika Sindikata kemične, nekovinske in gumarske industrije Slovenije (KNG) Tomaž Kumer in Sonja Kos. "Vsi so pokazali pripravljenost in voljo za iskanje kompromisa o obeh zakonih," so v današnjem sporočilu zapisali v uradu.

Dogovorili so se, da se pri Virantu začnejo pogovori predstavnikov ministrstva za finance in PS. Türk priporoča tudi nadaljnje pogovore med sindikatom KNG in finančnim ministrstvom, ne glede na potek postopkov v zvezi s predlaganim referendumom.



Türk bo v dogovoru Virantom ocenil, kdaj bodo potrebni njegovi dodatni koraki in kakšni bodo, so še zapisali.

V ponedeljek popoldne se bosta o možnosti umika referenduma o Slovenskem državnem holdingu, ki ga je vložila opozicijska Pozitivna Slovenija v državnem zboru pogovarjala Šušteršič in poslanka PS Alenka Bratušek. V PS so omenjeno srečanje postavili kot pogoj za razmislek o umiku referenduma.

Sindikat KNG pa bo tako lahko v primeru, da se ne dogovori s finančnim ministrstvom o umiku referendumske pobude, že v ponedeljek začel zbirati 40.000 podpisov za razpis referenduma o slabi banki.