sekolar, mizna krožna žaga Svet24.si

Zaradi nove omrežnine gospodarstvo na okope, ...

traktor Svet24.si

Tatvina traktorja - pozor, pomagajte najti tatu

1715949373-dsc06037-1715949336712 Necenzurirano

"Ne morem izključiti, da so na uradu vzporedno ...

jure bracko evita hanzic zvezdana lubej mediaspeed Reporter.si

Pravnomočno poražena NKBM: šlo je za tipično ...

viola Ekipa24.si

Diverzantska akcija: Viole v Ljubljani napadle ...

Afera ogroža von der Leyenovo politično prihodnost, saj poteka v obdobju pred evropskimi volitvami, Odkrito.si

Ursula von der Leyen in primer Pfizergate

samir handanovic 24 pm Ekipa24.si

Nova služba za Samirja Handanovića! Nekdanji ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Slovenija

Tudi Slovenci na ladji, s katere je bilo več žrtev v Tunisu

Deli na:
Tudi Slovenci na ladji, s katere je bilo več žrtev v Tunisu

Foto: Reuters

Več tujih žrtev sredinega napada na muzej Bardo v Tunisu naj bi bila potnikov z ladje Costa Fascinosa. Z ladjo po Sredozemlju trenutno potuje tudi 24 Slovencev, je sporočila novinarka STA na krovu te ladje Liana Bider. Sama nima podatkov, da bi kateri izmed Slovencev obiskal muzej, da med žrtvami ni Slovencev, je že v sredo sporočil tudi MZZ.

Kot je prek elektronske pošte ponoči sporočila Biderjeva, so potniki Costa Fascinose šele pozno popoldne v sredo od kapitana izvedeli, da zaradi napada na tuniški muzej na ta dan ne bodo izpluli.

Potniki so bili po njenih besedah prestrašeni. Zaradi krvavega dogodka so odpovedali vse načrtovane dogodke na ladji, v pristanišču pa so uvedli izredni nadzor.

Costa Fascinosa je iz Tunisa izplula šele okoli 2. ure zjutraj. V Tunis je v sredo priplula s 3161 potniki na krovu, družba Costa Crociere, lastnica ladje, pa je na spletni strani sporočila, da se na ladjo ni vrnilo 13 potnikov.

V napadu, za katerega ni doslej odgovornosti prevzel nihče, je bilo ubitih najmanj 21 ljudi, od tega najmanj 17 tujcev.

Med žrtvami napada je tudi devet potnikov, ki so potovali na ladji za križarjenje MSC Splendida. Ob prihodu v Tunis je bilo na tej ladji več kot 3700 potnikov, danes pa naj bi odplula proti Barceloni.

Slovensko zunanje ministrstvo je že v sredo popoldne sporočilo, da po dosedanjih podatkih slovenski državljani v napadu na muzej Bardo niso bili udeleženi. Kot so sporočili, je slovensko veleposlaništvo v Rimu, ki je pristojno za Tunizijo, glede dogodka v stiku s tunizijskimi oblastmi. "Doslej ni prejelo nobenega podatka o tem, da bi bili v incidentu udeleženi tudi slovenski državljani," so zapisali.