pirc musar bql Svet24.si

Tako je predsednica Pirc Musar zapela na koncertu ...

asfinag Svet24.si

Z avtoceste rešili izgubljeno mamo raco in devet ...

nov ct aparat, Pavel Berden in Dimitrij Kuhelj Necenzurirano

Bolniki v UKC Ljubljana ostajajo brez preiskav. ...

koscek erika Reporter.si

Poslovne skrivnosti partnerja Erike Žnidaršič: ...

doncic Ekipa24.si

Luka Dončić po veliki zmagi: 'Počutim se ...

marjetka in rudi Njena.si

Poroka na prvi pogled: Rudi in Marjetka, ko ju ...

irving-doncic Ekipa24.si

'Moj brat!' Kakšne besede Kyrieja Irvinga o Luki ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Slovenija

Tudi predsednik ustavnega sodišča dr. Rajko Knez smučal v Italiji v času širjenje koronavirusa!

Deli na:
Tudi predsednik ustavnega sodišča dr. Rajko Knez smučal v Italiji v času širjenje koronavirusa!

Predsedniku ustavnega sodišča dr. Rajku Knezu smo že v četrtek poslali več vprašanj: zakaj je ravnal tako neodgovorno. Ali je bil po prihodu iz Italije testiran za koronavirus. Ali je okužen oziroma je zbolel. Odgovora nismo prejeli. - Foto: Daniel Novakovič

Vrnil se je šele 29. februarja, pri čemer je kolege na ustavnem sodišču celo spraševal, ali imajo kakšne pomisleke, ker bodo skupaj delali.

Šlo je za zelo neodgovorno ravnanje dr. Kneza, saj se je nahajal v italijanskih Dolomitih (ravno tam se je veliko ljudi okužilo z virusom) v času, ko je število okuženih pri sosedih hitro naraščalo. 24. februarja so jih evidentirali že 229 (pet umrlih), 27. februarja je število evidentiranih okuženih zraslo na 650 (17 umrlih), dan za tem pa so bili Italijani že pri številki 889 primerov (21 mrtvih).

Ves ta čas je Knez počitnikoval na rizičnem območju. Slovenske zdravstvene ustanove so na začetku marca že poročale o Slovencih, ki so prinesli okužbo po smučanju v Italiji. 

Na ustavno sodišče smo že v četrtek Knezu poslali več vprašanj: zakaj je ravnal tako neodgovorno. Ali je bil po prihodu iz Italije testiran za koronavirus. Ali je okužen oziroma je zbolel. Odgovora nismo prejeli. Smo pa izvedeli, da so bili nekateri na ustavnem sodišču precej zaskrbljeni po tem, ko se je vrnil na delo.