pokol-v-šoli-vladislava-ribnikarja, obletnica-pokola Svet24.si

Srbija pred obletnico krvavega poboja v beograjski...

azijski sršen, invazivna vrsta Svet24.si

Škodljivi azijski sršen je že pri naših ...

kres, ogenj, prvi-maj, kresovanje Necenzurirano

Živel 1. maj ali kako normalizirati nenormalno

hisa brglez-pl016 Reporter.si

Hiše, avti in bančni računi evropskih ...

doncic Ekipa24.si

Kakšen odgovor Luke! Je kdo dvomil vanj? Vsem je ...

poroka-na-prvi-pogled Njena.si

Poroka na prvi pogled: Markove navade ...

sekulic slovenija af Ekipa24.si

Tole je očitno menjava za Mika Tobeyja! Američan...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Slovenija

Tudi policisti bi stavkali - nižanje plač je »norost«

Deli na:
Tudi policisti bi stavkali - nižanje plač je »norost«

Foto: Arhiv Reporterja

V Sindikatu policistov Slovenije (SPS) zadnjo vladno ponudbo varčevalnih ukrepov zavračajo kot nesprejemljivo. Stavkovni odbor sindikata je predsedniku sindikata Zoranu Petroviču danes že dal mandat, da napove stavko, če vlada ne bo poslala razumnega in sprejemljivega odgovora na njihove zahteve.

V Sindikatu policistov Slovenije so prepričani, da je zategovanje pasu pri plačah zaposlenih v policiji za 15 odstotkov "norost brez primere in zanjo ni resne utemeljitve".

Kot so zapisali, se prav tako ne morejo strinjati z drastičnim nižanjem kilometrine na pet odstotkov cene 95-oktanskega goriva na prevožen kilometer, ker bi ta ukrep policistom dodobra načel že tako nizko osnovno plačo. Po njihovih izračunih bi morali zaposleni v tem primeru velik del goriva za prihod na delo plačati iz lastnega žepa. Nekateri policisti pa bi zaradi takšnega obračuna goriva ob poračunu prejeli minimalno plačo ali pa še te ne. Pri tem v sindikatu opozarjajo, da policisti začetniki za svoje delo na terenu že sedaj prejmejo komaj 60 evrov nad minimalno plačo.

V sindikatu policistov so ogorčeni, ker je vlada gluha za uresničitev njihovih predlogov za racionalizacijo tam, kjer ne bi posegali v plače in socialne transferje zaposlenih.

Sklep o tem, da se bodo 18. aprila pridružili morebitni stavki, pa je v ponedeljek že sprejel drugi sindikat policistov, Policijski sindikat Slovenije.