sekolar, mizna krožna žaga Svet24.si

Zaradi nove omrežnine gospodarstvo na okope, ...

traktor Svet24.si

Tatvina traktorja - pozor, pomagajte najti tatu

robert fico Necenzurirano

Slovaški atentat in Slovenija: nasilje se vedno ...

jure bracko evita hanzic zvezdana lubej mediaspeed Reporter.si

Pravnomočno poražena NKBM: šlo je za tipično ...

kidd doncic 23 pm Ekipa24.si

Hahaha!!! Po spotakljivih vzdihih Luka Dončić ...

Kate se je odločila, da bo okrevala na res rajskem otoku Odkrito.si

Kate Middleton - okreva "skrita v raju!"

gabriela anamaria goltes Ekipa24.si

Dončićeva Anamaria spet 'topi srca'! Srček in ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Slovenija

Tudi avstrijska FPÖ o montiranem procesu proti Janši

Deli na:
Tudi avstrijska FPÖ o montiranem procesu proti Janši

Poslanka FPÖ v avstrijskem parlamentu Anneliese  Kitzmüller zahteva revidiranje sodbe proti slovenskemu opozicijskemu politiku Janezu Janši. Kitzmüllerjeva vidi povezavo med sodbo in bližajočimi parlamentarnimi volitvami.

»Pri zaprtju vodje slovenske opozicije in nekdanjega dvakratnega predsednika vlade Janeza Janše gre za politični škandal posebne vrste, ki ni vreden združene Evrope. Glede na izjave vodilnih slovenskih pravnikov sodba pomeni eklatantni prelom z sleherno pravo normo v Evropi,« poudarja v izjavi za javnost poslanka FPÖ v dunajskem parlamentu Anneliese Kitzmüller.

Poslanka se pri tem sklicuje tudi na mnenje ustavnega sodnika in nekdanjega predsednika ustavnega sodišča dr. Ernesta Petriča, da »niti sodba prvostopenjskega sodišča, niti višjega sodišča glede na kaznivo dejanje sprejemanja obljube ne vsebuje preprečljivih dokazov«. Kitzmüllerjeva vidi povezavo med sodbo in bližajočimi parlamentarnimi volitvami. 

Značilno za celoten proces okoli Janše je tudi to, da naj bi si sedanji generalni državni tožilec Zvonko Fišer v sedemdesetih letih ustvaril ime s preganjanjem duhovnikov, ki naj bi na kraju komunističnih zločinov postavljali križe. »Ta kot kaže politično motivirana sodba proti Janši jasno krši vrednote Evropske unije in je nesprejemljiva. Takoj jo mora revidirati neodvisno sodišče. Družna Janeza Janše ima mojo polno podporo,« poudarja Kitzmüllerjeva.