Revija Reporter
Slovenija

Teror v Venezueli postavlja ogledalo slovenskim levičarjem iz Združene levice

Biserka Karneža

13. maj. 2017 6:00 Osveženo: 10:03 / 09. 8. 2017

Deli na:

Do diktature venezuelskih komunistov, ki ob podpori vojaških milic morijo miroljubne protestnike, sta Evropska unija in Amnesty International zavzela jasno in odločno stališče. Drugače ravna poslanka Violeta Tomić. V imenu Združene levice in Trsa javno pred poslopjem slovenskega parlamenta zagovarja brutalni teror v Venezueli.

Teror v Venezueli, kjer diktator Nicolás Maduro celo ne dovoli, da bi bolni in sestradani državljani prejeli pomoč v hrani in zdravilih iz tujine, postavlja ogledalo slovenskim levičarjem iz Združene levice, Trsa (Stranke za trajnostni razvoj) in Zveze borcev.

Soodgovornost za ravnanje »tovarišije«

Kdo bi pozabil, kako so se slovenski levičarji že pred dvema desetletjema začeli aktivno povezovati z venezuelskimi komunisti; njihove nekritične podpore je bil deležen nekdanji diktator Chávez, sedaj jo je njegov naslednik Maduro. Prav zato so slovenski levičarji iz vrst Združene levice in Trsa soodgovorni za nečloveško ravnanje »tovarišije« iz Venezuele, saj se doslej še niso javno distancirali od njihovih zločinskih dejanj.

Ko se pred očmi vsega sveta vase sesuva zločinska venezuelska »nesmrtna revolucija,« lahko pod videom Violete Tomić, v katerem v imenu Trsa in Združene levice izraža podporo vladajoči diktaturi v Venezueli, preberemo napis: »Slovenci izražajo solidarnost z našo državo.« Napis, objavljen na spletu venezuelskega veleposlaništva 19. aprila letos ob obletnici podpisa listine o deklaraciji neodvisnosti Venezuele, je zavajajoč in žali vse demokratične Slovence, ki nasprotujejo terorju Madura.

Vojaška milica, vredna zaščite?

Kdor misli, da nastop Violete Tomić sodi med predstave klovnes in mu ni treba dajati posebne pozornosti, je v zmoti. Izjava, v kateri omenja »ljudstvo,« kapitalizem in socializem, namreč ni nedolžna. V resnici so miroljubni protestniki zanjo kot kapitalisti, ki jih je očitno treba likvidirati, do zob oborožene vojaške milice diktatorja Madura pa »socialistično ljudstvo«, vredno zaščite!

Violeta Tomić hkrati vleče nekakšne vzporednice z bivšo Jugoslavijo, pravi, daj je Jugoslavija izgubila »neodvisnost« in »suverenost« v imenu iste levice, ki si v zadnjih letih lasti zasluge za neodvisno in samostojno Slovenijo. Sveta preproščina, razumi, kdor more!

Tišina varuha človekovih pravic in dr. Mance Košir

In kam sodijo člani Združene levice in Trsa, v katere imenu govori Violeta Tomić? Ne pozabimo, da je TRS z nekdanjim varuhom za človekove pravice Matjažem Hanžkom ustanovila znana slovenska voditeljica, pomembna oblikovalka javnega mnenja (znane so njene predstavitve knjig po slovenskih knjižnicah in založbah) in publicistka dr. Manca Košir. Ali je takega mnenja kot Violeta Tomić tudi filozof Igor Pribac, znan po sodelovanju s Trsom?

Le kakšen odziv lahko pričakujemo od Franca Žnidaršiča, ustanovitelja Demokratične stranke dela, ki je v navezi s Trsom? Žnidaršič naj bi imel izostren čut do upokojencev in starostnikov, ravno ti pa v Venezueli zaradi pomanjkanja hrane in zdravil z drugimi miroljubnimi protestniki nasprotujejo diktaturi in se udeležujejo množičnih protestov. Kdaj bo mogoče slišati glas slovenskih študentov v podporo venezuelskim univerzitetnim mladinskim organizacijam, nasprotnicam Madurove diktature?

Kako dopustno je izvajanje terorja nad mirnimi protestniki v Venezueli za varuhinjo človekovih pravic Vlasto Nussdorfer, ki se je že prej znašla na seznamu vabljenih gostov venezuelskega veleposlaništva?