Rusko veleposlaništvo Svet24.si

Izgnani ruski diplomat naj bi zapustil Slovenijo

fantka Svet24.si

Drobna zadovoljstva vodijo v prostor neskončnih ...

1663812312-036mv Necenzurirano

Kakšna stavka? Največja zasebna klinika podira ...

janez janša, shod Reporter.si

Kdo ima koga za norca? Janša, večkrat v ...

slovenija odbojka najdic planinsec af Ekipa24.si

Kaj se dogaja v slovenski reprezentanci?! Novi ...

Ena zadnjih fotografij kralja Karla III., na njegovem obrazu je videti žalost in trpljenje Odkrito.si

Razpad monarhije? Veriga sramotnih neresnic

ronaldo sesko lv Ekipa24.si

Srbi zaradi Slovenije že trepetajo pred evropskim...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Slovenija

Trio adijo: ministri iz Levice so eno samo razočaranje - jih bo Golob zamenjal?

Deli na:
Trio adijo: ministri iz Levice so eno samo razočaranje - jih bo Golob zamenjal?

Ministri Levice: Simon Maljevac, Luka Mesec in Asta Vrečko - Foto: Bobo

To je dosedanja bilanca ministrov Levice: Luka Mesec je obljubljal nova stanovanja, zdaj pa problem prepustil Simonu Maljevcu, Asta Vrečko pa še vedno ni pripravila ukrepov za zaščito medijev.

Svojevrstno razočaranje je tudi ministrska trojka iz vrst Levice. Prvak Luka Mesec je pred volitvami obljubljal 30 tisoč javnih najemnih stanovanj, nato pa so v koalicijsko pogodbo zapisali, da jih bodo zagotovili 20 tisoč do leta 2030. Na vrhu koalicije 1. februarja letos je govoril o 2000 zgrajenih stanovanjih letno, premier ga je popravil »3000«.

Toda stanovanjsko politiko je prepustil kolegi Simonu Maljevcu, ki vodi novi resor za solidarno prihodnost, sam pa je ostal minister za delo in socialo, kjer bo pripravljal pokojninsko reformo. Kot prvak Levice nasprotuje podaljševanju delovne dobe, kot minister pa je o tem pripravljen razmišljati. Obljubljenih stanovanj seveda še ni.

Mimogrede, tudi minister za finance ne skriva, da ima z ministrstvom za solidarnost različne poglede glede stanovanjske politike, predvsem glede njene realizacije po zamislih Levice.

Še bolj je razočarala ministrica za kulturo Asta Vrečko, ki je primanjkljaj svojega znanja pokazala že ob javnih razpravah o noveli zakonu o RTV Slovenija, ki ga sama sicer ni pripravljala.

A tudi novega zakona o medijih ni nikjer, prav tako tudi ne ukrepov za zaščito tiskanih medijev po vzoru nekaterih evropskih držav. Bolj jo zanimajo muzeji in spomeniki, ki razburjajo opozicijo in delijo javnost. Tako bi lahko svoj resor preimenovala v ministrstvo za kulturni boj.

Vsekakor bo moral predsednik vlade Robert Golob premisliti o tem, ali vsi njegovi ministri še vedno opravičujejo njegovo zaupanje, kajti za njihovo delo je odgovoren on. Če hoče povrniti zaupanje javnosti, bo moral povleči ustrezne poteze, morda zamenjati kakšnega ministra, paziti na javne izjave in se posvetiti ključnim nalogam vlade, kamor prvenstveno sodi zdravstvena reforma. Na koncu štejejo samo rezultati, kot dolgoletni poslovnež to sam dobro ve.

VEČ V TISKANI IZDAJI REPORTERJA IN TRAFIKI24

X