avto, hitrost, divjanje, vožnja Svet24.si

Strožje kazni za divjake na cesti v Avstriji

kolektivna zavest Svet24.si

Teži kolektivne zavesti nihče ne more ubežati

MIRKO TUŠ Necenzurirano

Mirko Tuš trkal na vest delavcev, sam pa ...

tanja fajon, klemen žibert, matjaž han Reporter.si

V SD mrzlično iščejo rešitelja, a nihče noče...

tina maze pm Ekipa24.si

Brez dlake na jeziku! Tina Maze za številne ...

Tekmovalci 10. sezone šova MasterChef Njena.si

To so novi tekmovalci šova MasterChef – morda ...

Adam Delius Ekipa24.si

Da bi Elšnik v Celju sedel na klopi? Odziv ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Slovenija

Afera Blejski vintgar: trije milijoni prihodkov v enem letu, šefi pa si delijo nagrade – Turistično društvo Gorje je bogataš med društvi!

Deli na:
Afera Blejski vintgar: trije milijoni prihodkov v enem letu, šefi pa si delijo nagrade – Turistično društvo Gorje je bogataš med društvi!

Vstopnina za ogled Blejskega Vintgarja je previsoka: TD Gorje hoče kar deset evrov za odrasle! - Foto: Bobo

Turistično društvo Gorje pod vodstvom nekdanjega ministra za zdravje Janeza Poklukarja nelegalno upravlja z naravno vrednoto Blejski vintgar in od obiskovalcev služi na milijone evrov.

Leta 2022 je imelo Turistično društvo Gorje z osmimi zaposlenimi ob 2,98 milijona evrov prihodkov od prodaje kar 1,40 milijona evrov čistega presežka (leto pred tem je bilo čistega presežka 732.489 evrov). Povprečna plača znaša okoli tri tisoč evrov bruto, predsednik društva je nekdanji minister za zdravje Janez Poklukar.

Devet članov upravnega odbora si je za predlani razdelilo kar 40 tisoč evrov nagrade (pred tem 30 tisoč evrov.) Blagajno polnijo z denarjem od vstopnic (odrasli plačajo deset evrov, dijaki in študentje sedem, enako upokojenci in invalidi, za otroke od šest do 15 let starosti znašajo tri evre, za mlajše en evro) in parkirnin.

Parkiranje na parkirišču Vhod za avto stane deset evrov za do dve uri in pol, na centralnem pa sedem evrov za do štiri ure. A na občini Gorje, ki jo vodi župan Peter Torkar, trdijo, da društvo naravno znamenitost upravlja nezakonito, brez koncesije, za katero si prizadevajo sami.

Od države so za zdaj prejeli le obljubo, da se bo pravni status uredil, vendar se že leta ni. Zato je občina Gorje vložila tožbo proti državi na Evropsko komisijo.

VEČ V TISKANI IZDAJI REPORTERJA IN TRAFIKI24