GJtPNFnW4AAxeMl Svet24.si

Hud potres prizadel okolico Vidma; tla so se ...

433132554_2134136413613298_5685619191041566114_n Svet24.si

Policija prekinila iskanje male Danke v Banjskem ...

1663812312-036mv Necenzurirano

Kakšna stavka? Največja zasebna klinika podira ...

janez janša, shod Reporter.si

Kdo ima koga za norca? Janša, večkrat v ...

ronaldo 33 Ekipa24.si

Joj, kaj je naredil Ronaldu! To je predrznež, ki ...

pakiranje Njena.si

Celotnega pakiranja in selitve v oddaji ne vidite

vinicius Ekipa24.si

Zvezdnik Reala in Brazilije se je zlomil pred ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Slovenija

Tri promile! Kranjski policisti ustavili močno vinjeno voznico

Deli na:
Tri promile! Kranjski policisti ustavili močno vinjeno voznico

Policija udeležence v prometu poziva, naj vozijo trezni, saj bodo le tako lahko najbolje reagirali na nešteto situacij, ki se v prometu odvijajo med vožnjo. - Foto: Reuters

Kranjski policisti so v ponedeljek na podlagi prijave nezanesljive vožnje ob 18.20 obravnavali voznico, pri kateri je preizkus alkoholiziranosti pokazal kar 1,44 miligrama alkohola v litru izdihanega zraka oziroma tri promile. V prometu so to ekstremne in smrtno nevarne vrednosti, so opozorili na Policijski upravi Kranj.

Zelo nevarne so tudi že bistveno nižje vrednosti. Zato udeležence pozivajo, naj vozijo trezni, saj bodo le tako lahko najbolje reagirali na nešteto situacij, ki se v prometu odvijajo med vožnjo.

"Če se je kdo od ene do druge točne kdaj pijan pripeljal brez nesreče, to ne pomeni, da je takrat premagal alkohol in da zna voziti pijan. Resnica je daleč od tega. Imel je zgolj srečo, da so drugi udeleženci znali pravilno reagirati na njegovo ali njeno nezanesljivo vožnjo in da ni prišlo do nesreče," so poudarili na policiji. Ob tem so pozvali: "Vozite trezni in ne ogrožajte življenj!"

Gorenjski policisti so že 5. februarja obravnavali voznika osebnega vozila, ki je nezanesljivo vozil po gorenjski avtocesti, preizkus alkoholiziranosti pa je pokazal tri promile. Nanj jih je opozoril drug voznik, ko so ga izsledili, pa se sprva ni ustavil na znake policije.