luna roka Dobra karma

Naravni ritmi v mesecu aprilu skozi djotiš ...

babica, ženska, zamišljena, žalostna, upokojenka, starka Svet24.si

Izpoved slovenske starostnice: "Po vasi so ...

hotel-epic, postojna, karantena Reporter.si

Osebna izpoved potnika iz Madrida, ki je v ...

koronavirus, denar, covid-19 Svet24.si

To prinaša megazakon za samozaposlene, študente,...

sanolabor, maske, zdravko-počivalšek Necenzurirano

Afera maske: dobil desetmilijonski posel, dolguje ...

04CONTAGION-01-videoSixteenByNineJumbo1600 Odkrito.si

Je to film, ki je napovedal pandemijo ...

inja zalta Njena.si

Preobrat: Inja Zalta po zbiranju denarja že doma

Slovenija

Tri promile! Kranjski policisti ustavili močno vinjeno voznico

Deli na:
Tri promile! Kranjski policisti ustavili močno vinjeno voznico

Policija udeležence v prometu poziva, naj vozijo trezni, saj bodo le tako lahko najbolje reagirali na nešteto situacij, ki se v prometu odvijajo med vožnjo. - Foto: Reuters

Kranjski policisti so v ponedeljek na podlagi prijave nezanesljive vožnje ob 18.20 obravnavali voznico, pri kateri je preizkus alkoholiziranosti pokazal kar 1,44 miligrama alkohola v litru izdihanega zraka oziroma tri promile. V prometu so to ekstremne in smrtno nevarne vrednosti, so opozorili na Policijski upravi Kranj.

Zelo nevarne so tudi že bistveno nižje vrednosti. Zato udeležence pozivajo, naj vozijo trezni, saj bodo le tako lahko najbolje reagirali na nešteto situacij, ki se v prometu odvijajo med vožnjo.

"Če se je kdo od ene do druge točne kdaj pijan pripeljal brez nesreče, to ne pomeni, da je takrat premagal alkohol in da zna voziti pijan. Resnica je daleč od tega. Imel je zgolj srečo, da so drugi udeleženci znali pravilno reagirati na njegovo ali njeno nezanesljivo vožnjo in da ni prišlo do nesreče," so poudarili na policiji. Ob tem so pozvali: "Vozite trezni in ne ogrožajte življenj!"

Gorenjski policisti so že 5. februarja obravnavali voznika osebnega vozila, ki je nezanesljivo vozil po gorenjski avtocesti, preizkus alkoholiziranosti pa je pokazal tri promile. Nanj jih je opozoril drug voznik, ko so ga izsledili, pa se sprva ni ustavil na znake policije.

loading...
Loading...