GJtPNFnW4AAxeMl Svet24.si

Hud potres prizadel okolico Vidma; tla so se ...

433132554_2134136413613298_5685619191041566114_n Svet24.si

Policija prekinila iskanje male Danke v Banjskem ...

1663812312-036mv Necenzurirano

Kakšna stavka? Največja zasebna klinika podira ...

janez janša, shod Reporter.si

Kdo ima koga za norca? Janša, večkrat v ...

ronaldo 33 Ekipa24.si

Joj, kaj je naredil Ronaldu! To je predrznež, ki ...

skrito-v-raju Njena.si

Edvard Steiner: srčen človek ali velik ...

peter prevc Ekipa24.si

Največji hit! Pojavil se je posnetek enega od ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Slovenija

Tri ponudbe za vodni top

Deli na:

Ministrstvo za notranje zadeve (MNZ) je do četrtka dobilo tri ponudbe za dobavo specialnega vozila z vodnim topom in izvedbo usposabljanja, so zapisali na spletni strani MNZ. Najugodnejšo ponudbo v višini 448.440 evrov je oddalo ljubljansko podjetje AC - Sistemi. Ponudbi sta oddali še mariborski podjetji Mettis International in Em.Tronic.

Ministrstvo za notranje zadeve (MNZ) je do četrtka dobilo tri ponudbe za dobavo specialnega vozila z vodnim topom in izvedbo usposabljanja, so zapisali na spletni strani MNZ. Najugodnejšo ponudbo v višini 448.440 evrov je oddalo ljubljansko podjetje AC - Sistemi. Ponudbi sta oddali še mariborski podjetji Mettis International in Em.Tronic.

Mettis International je oddal ponudbo v višini 691.200 evrov, Em.Tronic pa v višini 576.000 evrov (vse cene vključujejo DDV). Ocenjena vrednost javnega naročila je bila sicer 490.000 evrov z DDV.

V nadaljnjem postopku sledi pregled in analiza ponudb oz. preverjanje, ali ponudbe izpolnjujejo pogoje javnega naročila, ter izvedba pogajanj s kandidati. Po končanih pogajanjih se bodo ponudbe ocenile po merilu ekonomsko najugodnejše ponudbe oziroma bo ugotovljen izid javnega naročila, so še zapisali na MNZ.

Kot poroča današnji Dnevnik, podjetje AC - Sistemi zastopa Mercedes oz. njegovo terensko linijo Unimog. Drugi najugodnejši ponudnik pa je po navedbah časnika za obrambno ministrstvo opravil nadgradnjo lahkega oklepnega vozila cobra za potrebe RKBO bataljona. Podjetje Mettis International pa specializirano za nadgradnjo tovornih vozil v gasilska specializirana vozila, piše Dnevnik.

Dnevnik in Večer omenjata tudi možnost, da bi se na MNZ začasno celo odpovedali vodnemu topu, in sicer zaradi varčevanja v času krize, najverjetneje pa tudi zaradi negativnega odziva javnosti.

To možnost je v pogovoru za današnjo Mladino potrdila tudi ministrica za notranje zadeve Katarina Kresal. Pojasnila je, da so šli v nabavo vodnega topa na podlagi ocene in zahteve policije. Policija je tista, ki oceni, kaj so nujna sredstva, ki jih potrebuje za svoje delo, je pojasnila.

"Ampak, to pa priznavam, njihova ocena, na podlagi katere smo začeli premišljevati o topu, je z začetka mandata. Zato sem, v luči tega, da se nam obeta še krčenje proračunskih sredstev za investicije, pred časom policiji naložila, da pripravi nov seznam prioritet. Če v teh novih prioritetah vodni top bo, bomo nakup končali, če ga ne bo, pa topa ne bomo kupili," je napovedala Kresalova.

Predmet javnega naročila, ki ga je pred dvema tednoma objavilo ministrstvo, poleg dobave specialnega vozila z vodnim topom vključuje tudi izvedbo usposabljanja za dve posadki vozila. Izbrani izvajalec bo moral v osmih mesecih od podpisa pogodbe dobaviti vozilo in tudi že izvesti usposabljanje, sicer mu bo ministrstvo lahko zaračunalo pogodbeno kazen.