zahi hawass Svet24.si

Resnični Indiana Jones

david cameron, kijev Svet24.si

Britanski zunanji minister z izjavo prestopil ...

matjaz kovacic bobo Necenzurirano

Ne Ljubljana. Da je Maribor izgubil banko, so ...

hisa tomc LJ-pl007 Reporter.si

To so hiše, ki jih evropski poslanci Zver, Tomc ...

doncic Ekipa24.si

Luka Dončić po veliki zmagi: 'Počutim se ...

jure-podjavoršek, mojster, delovna-akcija, otroci, družina Njena.si

Mojster Jure o vzgoji otrok: V življenju se bodo ...

irving-doncic Ekipa24.si

'Moj brat!' Kakšne besede Kyrieja Irvinga o Luki ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Slovenija

Tri dni po prihodu iz zapora vrgel bombo na hišo sosede, nekdanje tožilke

Deli na:
Tri dni po prihodu iz zapora vrgel bombo na hišo sosede, nekdanje tožilke

Foto: Bobo

Preiskovalci Nacionalnega preiskovalnega urada so v sodelovanju s policisti specialne enote in ljubljanskimi kriminalisti aretirali moškega, ki je osumljen, da je pred tednom dni vrgel ročno bombo na dvorišče stanovanjske hiše nekdanje državne tožilke. Gre za 27-letnega soseda tožilke, sicer starega znanca policije, ki mu je že odrejen pripor

Kriminalisti so po dogodku izvedli številne preiskovalne aktivnosti, osumljenca pa so prijeli v petek, je v današnji izjavi za javnost pojasnil direktor Uprave kriminalistične policije Marjan Fank. Osumljeni mladenič živi v neposredni bližini tožilkine hiše, policisti pa so ga ovadili zaradi kaznivih dejanj poskusa uboja, povzročitve splošne nevarnosti ter nedovoljene proizvodnje in prometa z orožjem ali eksplozivom.

Moški je sicer v preteklosti bil že večkrat obravnavan in obsojen zaradi kaznivih dejanj z znaki nasilja in serije požigov. S prestajanja kazni je prišel tri dni pred samim dogodkom, je danes povedal Fank.

Dejstvo, da je bila bomba odvržena na dvorišče hiše, v kateri biva nekdanja tožilka, je sicer narekovalo številne motive za napad, zaradi česar je bila preiskava dokaj zahtevna, je dodal Fank. Motiv še zdaj sicer ni povsem jasen, zato kriminalisti še naprej preverjajo določene okoliščine. Intenzivnost varovanja, ki je bilo tožilki odrejeno takoj po eksploziji, se bo prilagajalo ugotovitvam preiskave.

V bombnem napadu v večernih urah 15. septembra ni bil poškodovan nihče, nastala je samo gmotna škoda, poškodovano je bilo pročelje tožilkine hiše in pa sosedove ter vozilo, parkirano na dvorišču. Bombo je storilec namreč odvrgel neposredno ob vhodu v hišo.

Pri tarči napada naj bi šlo za za nekdanjo ljubljansko tožilko in vodjo skupine državnih tožilcev za posebne zadeve Jožico Boljte Brus.