Bankomat Svet24.si

Ste ostali brez gotovine, vaša bančna kartica pa...

delavci Svet24.si

Slovenci delamo za manj, kot je evropsko ...

borut petek Necenzurirano

Nekdanji Janšev zaupnik je zdaj milijonar. Kdo ga...

grims cerkev-kriz mora bit-facebook Reporter.si

Kako Cerkev omogoča predvolilno kampanjo Branka ...

nika kriznar 24 af Ekipa24.si

Pravljica Nike Križnar! Naša skakalka razkrila ...

andrej-hofer 1 Njena.si

Razočaranje za gledalce: Andrej Hofer ne bo ...

luka doncic Ekipa24.si

Uau! Luka razkril, koliko avtomobilov ima trenutno...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Slovenija

Traktor se je prevračal po bregu, traktorist je obležal v jarku

Deli na:
Traktor se je prevračal po bregu, traktorist je obležal v jarku

Fotografija je simbolična. - Foto: PGD Gornja Radgona

Pri Zalem Bregu v občini Brda se je v četrtek malo pred 20. uro pri delu v vinogradu s traktorjem prevrnil traktorist. Kljub oživljanju in nudeni zdravniški oskrbi je 61-letnik na kraju podlegel poškodbam, so danes sporočili s Policijske uprave Nova Gorica.

Policisti so ugotovili, da je 61-letni moški vozil kmetijski traktor brez kabine ali varnostnega loka po sadovnjaku v bližini ene od stanovanjskih hiš. Pri manevru polkrožnega obračanja z zgornje na spodnjo teraso sadovnjaka je izgubil oblast nad traktorjem, ki je nato začel drseti po strmem klancu. Pri tem ga je skušal ustaviti, a mu to ni uspelo. Traktor je nato zapeljal po strmem pobočju, pri čemer ga je večkrat prevrnilo. Na koncu je traktor prevrnjen obstal na kolovozni poti pod strmo brežino, traktorist pa je obležal v jarku.

Zdravnica je odredila sanitarno obdukcijo, ki jo bodo opravili na inštitutu za sodno medicino. Poleg policistov so na kraju posredovali tudi gasilci iz poklicne gasilske enote Nova Gorica in prostovoljni gasilci iz Dobrovega, ki so po poročanju uprave za zaščito in reševanje nevtralizirali razlite motorne tekočine.

O tragičnem dogodku v Goriških Brdih je policija obvestila tudi preiskovalnega sodnika novogoriškega okrožnega sodišča. Prometni policisti bodo o vseh ugotovljenih dejstvih s pisnim poročilom obvestili tožilstvo.