fashion 2 Svet24.si

Našli smo šest let stare fotografije Dončićeve...

Bangun Dobra karma

Si želite vrniti izgubljeno ljubezen?

zabava, bar, klub, alkohol, žur, ženske, Svet24.si

V tem baru ženske z več kilogrami dobijo več ...

uroš rožič, špela gavez Svet24.si

Med delom se je Urošu nož zapičil v dimlje: z ...

merkur Dobra karma

Horoskop od 18. do 25. 11. 2019 : od Merkurja si ...

denis toplak Njena.si

Nepredstavljivo: Denis Toplak postal žrtev?

_BVP0088 Njena.si

Kamere zamolčale, zakaj ga Kmetje niso marali

Slovenija

Tožilstvo zavrglo ovadbo zoper Michela Stephana in njegovo nadrejeno na Kemijskem inštitutu

Deli na:
Tožilstvo zavrglo ovadbo zoper Michela Stephana in njegovo nadrejeno na Kemijskem inštitutu

Stephan naj bi Plavca krivil za izgubo službe na Kemijskem inštitutu leta 2010. - Foto: Primož Lavre

Okrožno državno tožilstvo v Ljubljani je zavrglo ovadbo policije zoper Michela Stephana in njegovo nekdanjo nadrejeno na Kemijskem inštitutu Barbaro Mohar zaradi očitkov o domnevno neupravičeni prisvojitvi sredstev Kemijskega inštituta. Med drugim je ocenilo, da ni podan utemeljen sum, da sta storila očitano kaznivo dejanje.

Na sojenju libanonskemu znanstveniku Michelu Stephanu - sodili so mu zaradi domnevnega napeljevanja k uboju enega izmed vodilnih na Kemijskem inštitutu Janeza Plavca, sojenje pa se je na prvi stopnji maja zaključilo z obsodilno sodbo - so namreč nekatere priče izpostavile domnevo nenavadno vlogo francoskega podjetja Phosphoenix, katerega družbenika sta (vsaj takrat) še bila Stephan in Moharjeva. Po izpovedih prič naj bi namreč Kemijski inštitut kupil in razvil določene sestavine in jih prodal Krki, denar (šlo naj bi za nekaj manj kot 300.000 evrov) pa naj bi prejel Phosphoenix.

V zadevi je na ljubljanskem okrožnem državnem tožilstvu stekel predkazenski postopek. V zadevi je tožilstvo v začetku septembra prejelo poročilo sektorja kriminalistične policije Policijske uprave Ljubljana, ki ga je štelo kot kazensko ovadbo zoper Stephana in Moharjevo. Ta ju je bremenila kaznivega dejanja zlorabe položaja ali zaupanja pri gospodarski dejavnosti ter kaznivega dejanja poneverbe in neupravičene uporabe tujega premoženja.

Tožilstvo je ovadbo zavrglo, saj je glede domnevne zlorabe položaja ugotovilo, da očitano kaznivo dejanje ni kaznivo dejanje, ki se preganja po uradni dolžnosti, glede poneverbe in neupravičene uporabe tujega premoženja pa, da ni bil podan utemeljen sum, da sta osumljenca storila kaznivo dejanje.

loading...
Loading...