pirc musar bql Svet24.si

Tako je predsednica Pirc Musar zapela na koncertu ...

asfinag Svet24.si

Z avtoceste rešili izgubljeno mamo raco in devet ...

matjaz kovacic bobo Necenzurirano

Ne Ljubljana. Da je Maribor izgubil banko, so ...

koscek erika Reporter.si

Poslovne skrivnosti partnerja Erike Žnidaršič: ...

doncic Ekipa24.si

Luka Dončić po veliki zmagi: 'Počutim se ...

Vedran Mlikota Njena.si

Botri: Ste videli, kaj se je zgodilo z Vinkom ...

1714382871-006-cel-oli-240428-lv-1714382855842 Ekipa24.si

Celjani mislijo resno! Snubili Modrića in ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Slovenija

Tožilstvo naj bi pošto Janezu Janši skušalo vročiti preko DZ

Deli na:
Tožilstvo naj bi pošto Janezu Janši skušalo vročiti preko DZ

Foto: Bobo

Specializirano državno tožilstvo prvaku SDS Janezu Janši ne uspe vročiti vabila na narok, na katerem bi mu predstavili ugotovitve finančne preiskave zoper njega in še nekatere, danes poročajo mediji. Po navedbah TV Slovenija so pošto zdaj poslali njegovemu delodajalcu, državnemu zboru, kar je za televizijo potrdil tudi predsednik DZ Milan Brglez.

V DZ bodo upoštevali zakon o kazenskem postopku in v skladu z njim tudi ravnali, je poročala TV Slovenija. Specializirano državno tožilstvo naj bi Janšiskušalo vabilo neposredno vročiti že marca preko vročevalca. Ker pri tem niso bili uspešni, so pošto poslali DZ.

Po poročanju POP TV naj bi tožilstvo pri Janši ugotovilo za več kot pol milijona evrov premoženja nepojasnjenega izvora. Pri vročanju pa naj bi prišlo tudi do kršitev, zaradi katerih so tožilci proti vročevalcu sprožili predkazenski postopek.

Dokler tožilstvo Janši ne vroči vabila, nima podlage za vložitev tožbe za odvzem premoženja nezakonitega izvora. Ta tožba namreč sledi naroku, na katerega zdaj vabijo Janšo, je še poročala TV Slovenija.

Specializirano državno tožilstvo je konec leta 2013 odredilo finančno preiskavo zakoncev Janeza in Urške Janša, njegovega brata Rajka Janše in pokojnega poslovneža Jožeta Zagožna. Z njo naj bi preiskalo in nato morebiti odvzelo premoženje nezakonitega izvora. Preiskovalci so se lotili predvsem premoženja, transakcij in na sorodnike prenesenega premoženja Janeza Janše in Zagožna, tudi v povezavi s primerom Patria. Dnevnik je že v torek poročal, da je tožilstvo proti trem članom družine Zagožen vložilo tožbo za odvzem premoženja nezakonitega izvora.