Stanislav Štuhec Svet24.si

Kam je odšel Stanislav Štuhec? Svojci ga ...

Naj blok stoji na Pavšičevi ulici Svet24.si

Foto: Ponovno izbrali najlepši blok v Ljubljani

Damjan Žugelj Necenzurirano

Slovenski Watergate: tožilstvo zahteva preiskavo ...

asta-vrecko Reporter.si

Blamaža: levičarka Asta Vrečko namesto ...

rudiger Ekipa24.si

Genialno! Rüdiger vratarju Reala pomagal pred ...

andreja-špeh Njena.si

Andreja Špeh iz MasterChefove kuhinje na Japonsko

elsnik Ekipa24.si

Uh, kakšne besede! Kapetan Olimpije Elšnik po ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Slovenija

Tožilstvo nad narko tolpo: obtožena tudi zakonca, ki sta z otrokom v avtu čez hrvaško mejo tihotapila osem kilogramov drog

Deli na:
Tožilstvo nad narko tolpo: obtožena tudi zakonca, ki sta z otrokom v avtu čez hrvaško mejo tihotapila osem kilogramov drog

Fotografija je simbolična. - Foto: GPU

Specializirano državno tožilstvo je pred dnevi vložilo obtožnico proti 37 članom večje organizirane kriminalne združbe, ki naj bi od jeseni 2017 z mamili trgovala v več državah, poroča Delo. Med njimi sta tudi zakonca iz Kamnika, ki so ju hrvaški mejni organi pred enim letom prijeli na mejnem prehodu Jelšane z večjo količino droge.

Samo v hišnih preiskavah na območju Ljubljane, Celja in Maribora so preiskovalci zasegli 125 kilogramov amfetaminov, pet kilogramov kokaina, 10 kilogramov heroina in 30 kilogramov konoplje, več tisoč tablet ekstazija, pripomočke za izdelavo in pakiranje drog, prirejene prostore za gojenje droge, več kosov orožja in nabojev ter več kot 150.000 evrov, ki so jih osumljenci zaslužili z nezakonito prodajo droge. Hišne preiskave pa so potekale tudi na Hrvaškem. Vodja združbe naj bi bil Aleš Zupančič iz Most pri Komendi, ki naj bi vse skupaj vodil kar med tem, ko je bil na prestajanju zaporne kazni, povzema časnik Delo.

Obtožnica še ni pravnomočna.


Med obdolženimi sta tudi zakonca Polonca in Simon Nose, ki so ju hrvaški obmejni organi julija lani prijeli na mejnem prehodu Jelšane, ko sta v avtomobilu, v katerem je bil tudi njun mladoletni otrok, tihotapila 8,2 kilograma različnih vrst mamil, vrednih skoraj 150.000 evrov, je tedaj poročal reški Novi list. Časnik Delo v današnji izdaji poroča, da so policisti v njunem avtomobilu našli tudi beležko z imeni in vzdevki ljudi ter kraji na Hrvaškem in v Sloveniji, številkami o teži droge, številu kosov, pričakovano vsoto denarja in drugimi dokazi.

Nose je še vedno v priporu na Reki, njegovo soprogo pa so po plačilu dobrih 26.000 evrov varščine lani izpustili. Časnik Delo dodaja, da na reškem županijskem sodišču že teče postopek zoper njiju, da pa bi se lahko zaradi obsežnosti slovenskega dela zadeve zgodilo, da bodo tudi o tem odločalo slovensko sodišče.

Odvetnik Nosetove, Žiga Podobnik, je za Delo pojasnil, da njegova klientka očitke tožilstva zanika in so proti obtožnici že vložili ugovor.