miro cerar, kongres smc Svet24.si

Cerar razkril, kaj se mu je upiralo

Domen Kumer Svet24.si

Domen Kumer še ni prebolel izgube, izdal pa je ...

enakonočje Svet24.si

Pozor! Enakonočje prinaša lekcije za vse nebesne...

Frančiška Ćetković Svet24.si

Predsednica sindikata upokojencev: »To se pravi, ...

wyatt russell Odkrito.si

Wyatt Russell: Sin hollywoodskih zvezdnikov se je ...

nusa lesar Njena.si

Poslovila se je zaradi alergije

ksenija jan Njena.si

Šok za kmete: Na posestvu velik preobrat

Slovenija

Tožilstvo dva osumljenca obtožilo zaradi tihotapljenja 300 kilogramov heroina skozi Luko Koper

Deli na:
Tožilstvo dva osumljenca obtožilo zaradi tihotapljenja 300 kilogramov heroina skozi Luko Koper

Foto: Bobo

Koprsko tožilstvo je spisalo obtožbo proti dvojici, ki je v priporu zaradi tihotapljenja 302 kilogramov heroina, ki so ga lani odkrili v kontejnerju v Luki Koper. Obtožba še ni pravnomočna, zaradi tihotapljenja droge jima preti do 15 let zapora. Dva osumljenca sta še na begu, za njima je razpisan evropski nalog za prijetje in predajo, poroča Delo.

Kriminalistična preiskava se je začela aprila lani, ko so v koprskem pristanišču zasegli 302 kilograma heroina izredne čistosti, ki bi lahko preprodajalcem prineslo protipravno premoženjsko korist v višini 63 milijonov evrov, piše Delo.

Med 20 tonami lepila za keramiko so cariniki odkrili 25 PVC vrečk, ki so od ostalih odstopale tako po teži kot po obliki. Z nadaljnjim pregledom in preliminarnim testom so potrdili, da gre za prepovedane droge, nakar so uslužbenci Fursa zadevo predali policiji. Pošiljatelj blaga je bilo sicer podjetje iz Irana, prejemnik pa podjetje iz Slovenije.

Hišne preiskave osumljencev so potrdile sume, da so se osumljenci ukvarjali tako s tihotapstvom kot z distribucijo prepovedanih drog, saj so zasegli manjše količine različnih vrst drog v skupni vrednosti 70.000 evrov, pištolo in stiskalnico za izdelovanje paketov za mamila.

Zoper četverico je policija podala kazensko ovadbo. Gre za 41-letnega državljana Slovenije in Sirije s stalnim bivališčem na območju Ljubljane, 37-letnika z območja Ljubljane ter še dva 31-letnika z območja Ljubljane.

loading...
Loading...