profimedia-0808999589 Svet24.si

Umrl komaj 15-mesečni sin slavnega MMA borca

toplotna črpalka1 Svet24.si

Obljubljal toplotne črpalke, vzel pa le denar

1683742182-dsc7277-01-1683742078866 Necenzurirano

Šest ustavnih sodnikov razkrilo dodatne ...

jansa orban fb1 Reporter.si

Janša nima ugleda v Bruslju, on seže le do ...

doncic dallas Ekipa24.si

Dončić je razkril, kaj se dogaja z njegovim ...

Resno? Je on tisti, zaradi katerega bo planet uničen? Odkrito.si

Nas bo Elon Musk pokončal?

oblak danilovic Ekipa24.si

Takšnega Oblaka ne poznamo! Njegova izbranka je ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Slovenija

Tožilec Jaka Brezigar odgovarja Radu Pezdirju: Tožilci ne obtožujemo ljudi, ker bi se kakemu Pezdirju to zahotelo, ampak le, če imamo dokaze

Deli na:
Tožilec Jaka Brezigar odgovarja Radu Pezdirju: Tožilci ne obtožujemo ljudi, ker bi se kakemu Pezdirju to zahotelo, ampak le, če imamo dokaze

Kolumnist Rado Pezdir in tožilec Jaka Brezigar - Foto: Primož Lavre, Bobo

Tožilec Jaka Brezigar se je odzval na kolumno Rada Pezdirja, objavljeno v tiskani izdaji Reporterja in na naši spletni strani.

Brezigarjev odgovor objavljamo v celoti:

Pošteni kriminalisti iz ʼNdranghete

Rado Pezdir v nejasni in nepovezani »kolumni« Pošteni kriminalisti iz  ʼNdranghete napleta o italijanski kriminalni združbi in v to zgodbo brez vsake osnove potegne mene, ki sem kot državni tožilec odločal v zadevi Farrokh, ter trdi, da bi si »ʼNdrangheta verjetno želela tožilca, kot je Jaka Brezigar, ki je zavrgel del primera Farrokh, vezan na pranje denarja ...«, ter tako insinuira, da sem del te kriminalne združbe.

Rado Pezdir o udomačenju zloglasne italijanske 'Ndranghete v Sloveniji: To je zadnji alarm pred nepovratnim sestopom v kaos!

To tudi ni Pezdirjev prvi neargumentirani in neosnovani napad name. Na prvega mu je odgovorilo Specializirano državno tožilstvo, pa odgovora očitno ni razumel. Pri zapisu Pezdirja ne gre le za blatenje, pač pa tak zapis kaže na njegovo temeljno nerazumevanje postulatov pravne države, kazenskega postopka in problema, o katerem pisari. Čeprav ni jasno, kaj za Pezdirja predstavlja njegov zapis »del primera Farrokh, vezanega na pranje denarja«, pa je vseeno treba pojasniti, da o kaznivem dejanju pranja denarja s sklepom, ki ga Pezdir napada, sploh nisem odločil. Del zadeve, ki se tiče kaznivega dejanja pranja denarja, je še vedno v postopku.



V Pezdirjevih blatenju in žalitvah ni mogoče zaslediti enega samega dokaza ali najmanjšega argumenta za to, da je bilo moje delo v zadevi nestrokovno, v nasprotju z dokazi ali z zakonom. Torej, brez krivde kriv.

V nasprotju s Pezdirjevim pisarjenjem pa tožilci ne obtožujemo ljudi, ker bi se kakemu Pezdirju to zahotelo, ampak le, če imamo dokaze. Tako pač je v pravni državi. Če to Pezdirju in uredništvu Reporterja ni všeč in če ni posluha za argumente in trezno debato, pa to ni več moj problem.

Jaka Brezigar, Specializirano državno tožilstvo