Klemen Jaklič Svet24.si

Ustavni sodnik Jaklič trdi, da ni potreboval ...

Naj blok stoji na Pavšičevi ulici Svet24.si

Foto: Ponovno izbrali najlepši blok v Ljubljani

1709556859-172a8714-1709556621461 Necenzurirano

Kako rešiti javno zdravstvo? Ministrica naj ukine...

zala tomasic Reporter.si

Janšev propagandist Tomašič zlorablja Nova24TV ...

rudiger Ekipa24.si

Genialno! Rüdiger vratarju Reala pomagal pred ...

andreja-špeh Njena.si

Andreja Špeh iz MasterChefove kuhinje na Japonsko

elsnik Ekipa24.si

Uh, kakšne besede! Kapetan Olimpije Elšnik po ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Slovenija

Tovšakovi bi morali vzeti dva bloka ...

Deli na:

... in v stanovanja za pet let brezplačno naseliti mlade družine, predlaga Angelca Likovič, prva zvezda Big Brotherja. Nočna mora, je svoje soočenje z Likovičevo opisal pevec Rok Kosmač, ker mu je po izpadu rekla, da je mevža. Nekdanja učiteljica, ravnateljica, zagovornica družinskih vrednot in pobudnica šolskih reform, je v zadnjem letu zaslovela tudi kot komentatorka resničnostnih oddaj. Po lanski Kmetiji slavnih še v letošnjem Big Brotherju slavnih, zaradi katerega je zakopala bojno sekiro z voditeljico oddaje Nino Osenar, s pogosto neprizanesljivimi komentarji pa si je nabrala nove nasprotnike in bila občasno deležna ostrejših kritik kot tekmovalci.

... in v stanovanja za pet let brezplačno naseliti mlade družine, predlaga Angelca Likovič, prva zvezda Big Brotherja. Nočna mora, je svoje soočenje z Likovičevo opisal pevec Rok Kosmač, ker mu je po izpadu rekla, da je mevža. Nekdanja učiteljica, ravnateljica, zagovornica družinskih vrednot in pobudnica šolskih reform, je v zadnjem letu zaslovela tudi kot komentatorka resničnostnih oddaj. Po lanski Kmetiji slavnih še v letošnjem Big Brotherju slavnih, zaradi katerega je zakopala bojno sekiro z voditeljico oddaje Nino Osenar, s pogosto neprizanesljivimi komentarji pa si je nabrala nove nasprotnike in bila občasno deležna ostrejših kritik kot tekmovalci.

Pri vas je nastal preobrat v zadnjih dveh letih. Prej ste bili znani kot pedagoginja, nenadoma vas več ljudi pozna kot zajedljivo komentatorko resničnostnih oddaj.

Mene so ljudje prepoznnali kot zagovornico tradicionalnih vrednot. Izhajam iz zelo verne družine, imam krščanske vrednote v sebi, dolgo sem bila tudi v prosveti, kjer sem zagovarjala ne samo krščanske, temveč obče človeške vrednote, kot so poštenost, delavnost, spoštovanje soljudi. Big Brotherja nisem nikoli gledala. Ko so me povabili v Kmetijo slavnih, sem sprva zavrnila vabilo. A ker izhajam z zelo velike kmetije, sem si rekla, zakaj pa ne, bom vsaj videla, kako je to videti danes. Bila sem zelo razočarana, saj tista kmetija ni imela kaj veliko skupnega s kmetijo moje mladosti, ko sem na roke molzla in kosila. Če ne bi bilo Arturja in La Toye, bi bilo sicer vse v redu in bi bila tudi ta kmetija bolj podobna nekdanjim. Šov je šov, pomembna je gledanost.

Tudi ko so me povabili v Big Brotherja, sprva nisem hotela iti, nato sem šla dvakrat na pogovor in nazadnje je Nina Osenar, s katero sva nekoč imeli konflikt, če se spomnite tistih Trenj, v katerih sva se sporekli glede golote, v pogovoru, ki sem ga imela na POP TV, dejala, da si kot voditeljica želi, da sodelujem kot komentatorka, ker ve, da sem zagovornica družinskih vrednot in si želi različnih ljudi, ki bi komentirali oddajo. Ker je Nina to hotela, sem pristala in moram reči, da sva danes zelo dobri kolegici. Žalostno je, da se morajo danes mlada dekleta sleči, da postanejo slavne, želim si, da bi jih prepoznali in cenili po drugih vrednotah.

Ste Nini to povedali?

Sem, v pogovoru. Te druge vrednoste so sposobnost, pridnost, sočutje, izobrazba. Name Nina deluje zelo v redu, zagovarja obče človeške vrednote, poudarja pomen družine, ki si jo tudi želi ustvariti. No, če se vrnem nazaj – sedaj sem sama v tem šovu. Upam, da vsako nedeljo ljudem sporočim nekaj tistega, kar je v meni, nekaj pozitivnega. Imam zelo veliko odzivov na svoje komentarje, nekateri me tudi kritizirajo. A če se izpostaviš v javnosti, moraš vedeti, da se to lahko zgodi. Vseeno grem po svoji poti in vesela sem, da je pozitivnih odzivov vendarle več od negativnih.

Ne bojite se povedati svojega mnenja. Kdaj ste prvič spoznali, da ljudje tega nimajo vselej radi?

Ko sem bila v Kmetiji. Tam je bilo veliko golote, jaz pa sem bila proti temu. Moram reči, da tam ni bilo toliko kritik, kot jih je bilo sedaj v Big Brotherju, in to že na začetku. Dobila sem eno samo kritično pismo, zato pa je bilo veliko negativnih komentarjev na internetu. Res bolj malo spremljam, kaj pišejo po spletu, a videla sem, da so me nekateri zelo obdelali. Seveda so bili anonimni, a naj mi raje v obraz povedo, kar mi očitajo, da jim lahko odgovorim. V te bloge pišejo vselej eni in isti. Imajo čas, pri roki imajo sendvič, predebeli so, sami s seboj imajo probleme. Ker se ne morejo drugače izživljati, si dajo duška za računalnikom, zato tega ne berem več. Res je, da so zadnje čase kritike malo potihnile, v zadnjih treh tednih me razen neke moje prijateljice nihče ni klical, da bi me kritiziral. Ta zelo dobra, dolgoletna prijateljica pa je dejala: »Angelca, škoda je, da si zraven.« Veš kaj, sem ji rekla, povsod je treba iti zraven, če ti kaj ni všeč, napišeš kritičen članek. Ni se enostavno izpostaviti, enim si všeč, drugim nisi, a moraš iti po svoji lastni poti. Jaz upam, da grem.

Se vam zdi, da ste se z nastopanjem v resničnostnih oddajah zamerili nekaterim, ki so vas prej občudovali?

Verjetno sem se komu zamerila, prijateljev in prijateljic pa zaradi tega nisem izgubila. Če sem se komu zamerila, želim, da mi to pove v obraz. Sem za odkrito komunikacijo, potuhnjenosti in hinavščine ne maram. Moramo izmenjati mnenja, potem bom morda jaz naredila korak nazaj, če se bom strinjala s kritiko, morda pa tudi dva koraka naprej.

Vam ni žal zaradi kakšne stvari, ki ste jo rekli v oddaji?

Nič mi ni žal.


Niti zaradi kritik Nane Zeneli in Roka Kosmača, ki ste ga označili za mevžo? Na te je bilo največ negativnih odzivov.

Naloga komentatorke je, da oceni tisto, kar vidi. Oddajo sem gledala zvečer in občasno čez dan. Roka Kosmača sem zelo občudovala, ker je tak mili pevec. Ko je nastopal v Grosupljem, sem se z njim rokovala in ga pohvalila. A v oddaji je bil enak. Naslednjo nedeljo, ko sva se znova srečala na televiziji, sem mu spet dala roko in mu dejala, da sem ga tako pač videla. Naj bo pokončen, pogumen, saj bo moral v življenju še marsikaj prestati. Mislil je, da bo v oddaji tako kot na pevskem nastopu. Prej se je srečal s psihologom, moral bi vedeti, da ga v hiši Big Brother čakajo težke preizkušnje in konflikti. To ni koncert, na katerem mu bo občinstvo ploskalo. Za Nano Zeneli mi prav tako ni žal za nič, kar sem rekla o njej, čeprav trosi okrog veliko laži.

Pravi, da ste jo v oddaji ponižali, potem pa jo vabili, naj bo vaša gostja v Savudriji.

Veste kako je bilo: po koncu oddaje gremo običajno na kavico, in po tisti oddaji, v kateri sem jo kritizirala, sta Nana in njen mož Gena stopila k meni in Gena je rekel: »Likovičeva, hvala lepa, vse ste prav povedali in po pravici, prav taka je, kot ste jo ocenili, meni pogosto naredi 'štalo', upam, da jo bo zresnilo.« Nana pa je samo rekla, da bi z menoj kdaj še rada šla na kavo. Dala sem ji vizitko z naslovom moje hiše na morju, in ker sem vedela, da imajo doma finančne težave, sem ji rekla, naj se kdaj pred poletno sezono oglasi z otroki v Savudriji. To je bilo vse, z njo se ne bom več pogovarjala.

Ko ste se s Kmetijo pridružili resničnostnim šovom, se mi je to zdela odločitev v slogu če jih ne moreš premagati, se jim pridruži. Prej ste bili namreč do takih oddaj zelo kritični.

Saj sem še zmeraj. A če ne bomo mi, ki mislimo malo drugače, zraven, potem bodo samo oni. Povsod morajo biti ljudje različnih mnenj, da se lahko krešejo. Nina Osenar natančno ve, kakšna sem, ve, da sem proti goloti, a je prav zato hotela, da sem zraven. Svojih stališč nisem s sodelovanjem prav nič spremenila.

Kako so lahko ljudje, ki jim 105.000 evrov pomeni rešitev eksistencialnih težav, zvezde, pa čeprav v Sloveniji.

Saj niso nobene zvezde.

So pa slavni.

Tudi slavni ne. Oni si hočejo slavo pridobiti s sodelovanjem v Big Brotherju. Seveda so se vsi odločili za sodelovanje v oddaji zaradi denarja, četudi to zanikajo. Najprej zaradi denarja, nato zaradi večje prepoznavnosti. A marsikdo si je samo škodil in si s sodelovanjem pokvaril svojo prepoznavnost. Recimo Sandra Auer, ki mi je bila zelo simpatična.

VEČ V TISKANI IZDAJI