Revija Reporter
Slovenija

Tonin s tvitom povzročil paniko med tistimi, ki se bojijo predčasnih volitev

M. M.

30. jan. 2020 15:37 Osveženo: 15:43 / 30. 1. 2020

Deli na:

Matej Tonin

Bobo

»Glede na videno in slišano doslej resne vneme za reforme v tej sestavi DZ ni, zato so predčasne volitve še vedno najboljša opcija,« je na Twitterju napisal prvak Nove Slovenije Matej Tonin.

Po odstopu predsednika vlade Marjana Šarca že nekaj dni potekajo neformalni pogovori o morebitni novi koaliciji, zbrani okoli SDS (mandatar bi bil Janez Janša), s katero bi se izognili predčasnim volitvam. V tej novi koaliciji naj bi sodelovala tudi NSi, a Tonin taki rešitvi očitno ni naklonjen.

»Oblikovanje nove koalicije zato, da se rešuje poslanske mandate, nas ne zanima. Kaj bi nova koalicija lahko naredila za Slovenijo? Glede na videno in slišano doslej resne vneme za reforme v tej sestavi DZ ni, zato so predčasne volitve še vedno najboljša opcija. #volitve« je Tonin danes objavil na Twitterju.

Med strankami, ki si ne želijo predčasnih volitev in računajo, da bi jim poslanske mandate rešila nova koalicija, so predvsem SMC, DeSUS in SAB, v katerih pa menda tudi ni pravega konsenza glede povezovanja v novo koalicijo. Po poročanju portala Topnews DeSUS naj ne bi šel v koalicijo s SDS Janeza Janše, pa tudi v SMC niso vsi naklonjeni sodelovanju z največjo stranko v DZ.