danny Dobra karma

Kartoskop vedeževalca Dannyja: potrpežljivost ne...

profimedia-0577666516 Svet24.si

Paris Hilton hoče dvojčka, zato je šla na ...

janez jansa bobo2 Reporter.si

Janša podelil priznanje kitajski družbi Huawei, ...

Tovorno vozilo, slovenska policija, tovornjak, priklopnik Svet24.si

Policisti o vnosu virusa v Slovenijo: izsledili so...

holokavst, nova24tv Necenzurirano

Mediji SDS v postelji z zanikovalci holokavsta ...

matic-supovec, unikat Odkrito.si

Matic Supovec: Čeprav sem strog, me vseeno ...

solze-v-raju Njena.si

Solze v raju se bodo končale s smrtnimi žrtvami

Slovenija

Tonin ponovno izvoljen za predsednika NSi

Deli na:
Tonin ponovno izvoljen za predsednika NSi

Foto: Twitter/NSi

Matej Tonin je na kongresu NSi, ki se je začel v soboto in se končuje danes, kot edini kandidat dobil vnovičen mandat za predsednika stranke. Na volitvah, ki so potekale po pošti, je prejel 420 glasov delegatov oziroma 95,7 odstotka oddanih glasov.

Kot je ob razglasitvi izidov volitev na današnjem nadaljevanju kongresa pojasnil predsednik volilne komisije Blaž Pavlin, je bilo delegatom poslanih 485 ovojnic z glasovnicami, vrnjenih pa je bilo 454 ovojnic, od tega 445 pravilno in pravočasno. Za volitve predsednika stranke je bilo oddanih 439 glasovnic, med njimi jih je bilo 19 neveljavnih.

Tonin se je v svojem nagovoru po razglasitvi izidov zahvalil članom za izkazano zaupanje. Poudaril je, da je ponosen na NSi, ki jo je označil kot zrelo stranko, ki zna v kritičnih trenutnih strniti vrste. "Danes zmagujejo povezane ekipe, in ne posamezniki," je dodal in se zahvalil sodelavcem v stranki.

"Smo sodobna in v prihodnost usmerjena stranka. Utrdili smo se v slovenskem političnem prostoru. Računajte na nas," je dejal Tonin in ponovil svoje sobotne navedbe, da je že danes jasno, da je prihodnost Slovenije odvisna od moči NSi. "Močnejša in večja kot bo Nova Slovenija, bolj normalna in uspešna bo Slovenija," meni.


Napovedal je, da se bo v svojem dveletnem mandatu, ki ga je dobil danes, trudil najti rešitve in se bo obdal z boljšimi od sebe. Poudaril je, da v stranki ostajajo zavezani vrednotam krščanske demokracije in da bo stranka delovala tako, da "Slovenija postane gospodarsko močna, socialno občutljiva in evropsko pluralna država".

Omenil je, da v času, ko čakamo na cepivo proti covidu-19, vlada pripravlja že sedmi paket pomoči za gospodarstvo in najbolj prizadete državljane, pri čemer je izpostavil, da je treba predvsem ohraniti čim več podjetij in delovnih mest, posebno pozornost pa nameniti tistim, ki zaradi epidemije ne morejo poslovati. Po mnenju NSi pa bi moral biti sestavni del sedmega protikoronskega paketa tudi "paket debirokratizacije za poslovanje podjetij in znižanje nekaterih davčnih bremen, ki dušijo našo konkurenčnost".

Na volilnem kongresu so delegati izvolili tudi člane treh organov. V izvršilni odbor so bili izvoljeni Janez Cigler Kralj, Jožef Horvat, Iva Dimic, Jernej Vrtovec, Martin Mikolič in David Klobasa. Mesto v nadzornem odboru so delegati namenili Maji Šturbej, Mateju Slaparju, Silvu Soku, Francu Capudru in Ireni Švab Kavčič. V razsodišču pa bodo Ignac Polajnar, Zdravko Luketič, Marjeta Humar, Franci Avbelj in Maša Brulc.

Kongres je zaradi epidemioloških razmer potekal po spletu, na vsebinskem delu, ki so ga izvedli v soboto, so pripravili tudi razprave o aktualnih temah. Drugi del kongresa z razglasitvijo izidov volitev pa je bil danes. Statut stranke določa, da se mora v dveh tednih po volilnem kongresu sestati svet stranke v novi sestavi. Kot so napovedali v stranki, se bo to zgodilo prihodnji teden.

Loading...