sekolar, mizna krožna žaga Svet24.si

Zaradi nove omrežnine gospodarstvo na okope, ...

traktor Svet24.si

Tatvina traktorja - pozor, pomagajte najti tatu

robert fico Necenzurirano

Slovaški atentat in Slovenija: nasilje se vedno ...

jure bracko evita hanzic zvezdana lubej mediaspeed Reporter.si

Pravnomočno poražena NKBM: šlo je za tipično ...

aretacija Ekipa24.si

Vklenjen v lisice! Policija po prometni nesreči ...

poroka-na-prvi-pogled Njena.si

Sta Olga in Bogdan res še vedno par?

luka doncic pljunil Ekipa24.si

Kaj? Luka Dončić je v neposrednem prenosu med ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Slovenija

Tonin: NSi gre na volitve s svojim predsedniškim kandidatom

Deli na:
Tonin: NSi gre na volitve s svojim predsedniškim kandidatom

Matej Tonin: Če lahko zmaga Trump, lahko zmaga tudi Nova Slovenija - Foto: Bobo

Vodja poslanske skupine NSi Matej Tonin je danes napovedal, da bo NSi na predsedniških volitvah naslednje leto nastopila s svojim kandidatom.

Po besedah Tonina bodo v tekmo šli "resno in zavzeto", v naboru že evidentiranih kandidatov pa se pojavljajo tri imena, med katerimi bo treba izbrati tistega z najboljšimi možnostmi.

Takoj po novem letu vodstvo stranke načrtuje tudi posvet, na katerem bo treba sprejeti končno odločitev glede ožanja nabora, je dejal Tonin na današnji novinarski konferenci in dodal, da se je predsedniška tekma praktično že začela. "Če želimo v tej tekmi resno nastopiti, se bo treba tudi resno pripraviti," je še pojasnil.

Že pred časom pa so organi stranke sprejeli sklep, da je treba evidentirati kandidate za prihodnje državnozborske volitve že do konca letošnjega leta. Kot je dejal Tonin, to govori o tem, da je stranka v vsakem trenutku pripravljena na morebitne predčasne volitve.


"Naša jasna vsebinska profilizacija in pozicioniranje v slovenskem političnem prostoru je v letošnjem letu prinesla stabilizacijo stranke," je poudaril Tonin in dodal, da lahko popolnoma mirno pričakujejo naslednje volitve. "Najmanj, kar lahko pričakujemo, je podvojitev sedanjega števila poslanskih mest," je še dejal.

Napovedal je še, da bodo v NSi v prihodnjem letu nadaljevali z gradnjo tretjega stebra. "Tukaj vidimo predvsem priložnost, da dobimo širšo podporo za naša vsebinska prizadevanja v parlamentu," je dejal Tonin.

Ob polovici mandata je Tonin pojasnil, da si je NSi v letošnjem letu poskušala postaviti nove standarde opozicijskega delovanja. Niso želeli zgolj kritizirati, ampak so želeli predstaviti svoje predloge in pokazati, kakšna je lahko alternativa.

Ključni izzivi in področja, ki po mnenju NSi Slovenijo čakajo v prihodnjih letih, pa so negativni demografski trendi, visok javni dolg in okorno poslovno okolje. Kot je še navedel Tonin, so se v stranki v letošnjem letu največ ukvarjali z izboljševanjem poslovnega okolja z vložitvijo več predlogov zakonov, vendar jih koalicija "žal ni uslišala".