Rusko veleposlaništvo Svet24.si

Izgnani ruski diplomat naj bi zapustil Slovenijo

fantka Svet24.si

Drobna zadovoljstva vodijo v prostor neskončnih ...

1663812312-036mv Necenzurirano

Kakšna stavka? Največja zasebna klinika podira ...

janez janša, shod Reporter.si

Kdo ima koga za norca? Janša, večkrat v ...

slovenija odbojka najdic planinsec af Ekipa24.si

Kaj se dogaja v slovenski reprezentanci?! Novi ...

skrito-v-raju Njena.si

Edvard Steiner: srčen človek ali velik ...

ronaldo sesko lv Ekipa24.si

Srbi zaradi Slovenije že trepetajo pred evropskim...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Slovenija

Tonin in Počivalšek k nam vabita misijo EU o medijski svobodi, Janša ju retvita

Deli na:
Tonin in Počivalšek k nam vabita misijo EU o medijski svobodi, Janša ju retvita

Janez Janša in Matej Tonin - Foto: Bobo

Predsednik NSi in obrambni minister Matej Tonin je včeraj na Twitterju predsedniku vlade Janezu Janši predlagal, naj vlada v Slovenijo povabi misijo Evropske unije, ki bi preiskala stanje medijske svobode v Sloveniji. Toninov predlog je na Twitterju podprl prvak SMC in minister za gospodarstvo Zdravko Počivalšek, Janša pa je oba tvita poobjavil.

Tonin je danes tvitnil, da bi podpredsednica Evropske komisije za vrednote in preglednost Vera Jourova o stanju medijske svobode v Sloveniji največ izvedela, če bi k nam napotila "fact-finding mision", torej misijo za ugotavljanje dejstev.

"Štejejo samo dejstva, ostalo je politikanstvo," je še zapisal Tonin.

Toninovemu pozivu se je na Twitterju pridružil minister Počivalšek. "Če imajo v Bruslju samo (dez)informacije z ene strani, ne morejo imeti celovite slike stanja, zato bi bil obisk komisarke Jourove dobrodošel," je ocenil.

Položaj medijev v Sloveniji je bil nazadnje predstavljen v spletnem mediju Politico. Avtorico članka je premier Janša na Twitterju obtožil, da laže. Na njegove obtožbe se je odzvala Evropska komisija. V odzivu so v Bruslju izpostavili, da so sovraštvo, grožnje in osebni napadi na novinarje nesprejemljivi.

Premier Janša je isti dan na Twitterju zapisal, da "z velikim veseljem sprejmemo v Sloveniji kakršnokoli delegacijo katerekoli institucije, ki bi skušala dokazati, da so večinski mediji pod nadzorom slovenske vlade. Verjetno bi zadoščal že nekaj urni obisk s korektnim prevajalcem, recimo med 18.00 in 22.30 zvečer, pa bi bilo vse jasno".