Annalena Baerbock Svet24.si

Sledi kibernetskega napada na nemško vladajočo ...

ženska Svet24.si

Iskrenost do samega sebe je najboljša ...

občina-ruše, urška-repolusk Necenzurirano

Policija preiskuje, kako je štajerska občina ...

jansa orban fb2 Reporter.si

Večni si želijo biti le avtokrati: v Moskvi, v ...

slovenija hokej iihf Ekipa24.si

Cilj izpolnjen! Slovenija se je spet vrnila med ...

jure-podjavoršek, mojster, delovna-akcija, otroci, družina Njena.si

Mojster Jure o vzgoji otrok: V življenju se bodo ...

sveca Ekipa24.si

Groza! Tragična nesreča mladega Slovenca! Komaj ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Slovenija

Tomaž Lovše mora ostati v priporu

Deli na:
Tomaž Lovše mora ostati v priporu

Foto: Bobo

Zunajobravnavni sodni senat ljubljanskega okrožnega sodišča je zavrnil pritožbo zagovornika Tomaža Lovšeta Marka Bošnjaka na odreditev pripora, poročajo mediji. Preiskovalni sodnik je pripor za nekdanjega nosilca franšize Diners za Slovenijo zaradi suma begosumnosti na predlog tožilstva odredil prejšnji petek.

Lovše lahko v priporu ostane največ 30 dni, nato lahko tožilstvo predlaga podaljšanje pripora.

Bošnjak je v soboto podal pritožbo na odrejeni Lovšetov pripor in ob tem poudaril, da Lovše ni storil očitanih kaznivih dejanj. Bošnjak je sicer že v petek za medije pojasnil, da ima Lovše stalno prebivališče v Sloveniji, napačne pa naj bi bile tudi navedbe o monaškem potnem listu, ki naj bi ga uporabljal.

Ostala dva osumljena v tej zadevi, nekdanja zakonita zastopnika družbe Diners Club Slovenija, Saša Pušnik in Anton Horvatič, sta bila po policijskem zaslišanju že v petek popoldne spuščena na prostost.

Policija je trojico pridržala v okviru preiskave odredbe Banke Slovenije, ki je prepovedala uporabo kartice Diners. Nacionalni preiskovalni urad (NPU) je v sredo opravil več hišnih preiskav, v katerih je iskal dokaze za finančno oškodovanje družbe iz Ljubljane. Lovšeta in Pušnika so pridržali v sredo popoldne, Horvatiča pa v četrtek zvečer.

NPU preiskuje sum storitve kaznivih dejanj zlorabe položaja ali zaupanja pri gospodarski dejavnosti, in sicer naj bi bila pridobljena protipravna premoženjska korist v višini najmanj devet milijonov evrov.