zahi hawass Svet24.si

Resnični Indiana Jones

david cameron, kijev Svet24.si

Britanski zunanji minister z izjavo prestopil ...

matjaz kovacic bobo Necenzurirano

Ne Ljubljana. Da je Maribor izgubil banko, so ...

hisa tomc LJ-pl007 Reporter.si

To so hiše, ki jih evropski poslanci Zver, Tomc ...

doncic Ekipa24.si

Luka Dončić po veliki zmagi: 'Počutim se ...

poroka-na-prvi-pogled, 3 Njena.si

Poroka na prvi pogled: Kaj je razlog za Olgine ...

doncic Ekipa24.si

Dallas slavi! Luka Dončić in druščina ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Slovenija

Tokratne poplave zalile več kot 1300 objektov

Deli na:
Tokratne poplave zalile več kot 1300 objektov

Foto: Bobo

Tokratne poplave, ki se ponekod na Notranjskem še niso umirile, so poplavile več kot 1300 objektov. Odpravljanje posledic se nadaljuje, v ponedeljek bo na terenu vnovič vojska, je danes STA povedal poveljnik republiškega štaba civilne zaščite Srečko Šestan, ki se udeležuje tudi izrednega posveta vlade na temo ujm, ki pravkar poteka.

Večina poplavljenih objektov so stanovanjske hiše, je pa poplavilo tudi okoli 30 stanovanjskih blokov ter okoli 200 gospodarskih in drugih objektov.

Po Šestanovih podatkih so še vedno aktivirane vse potrebne sile na prizadetih območjih. Na Igu in v Dobrepolju se trenutno razmere izboljšujejo, tako da lahko prebivalci, gasilci, pripadniki civilne zaščite in drugi uspešno izvajajo črpanje vode in čistijo posledice ujme.

Napeto pa je še naprej v Loški dolini ter ob Cerkniškem jezeru in na Planinskem polju, kjer se raven vode še naprej dviguje in povzroča zaskrbljenost med prebivalci. Ponekod na Ilirskobistriškem se ponovno pojavljajo tudi težave s podtalnico.

Današnji podatki o intervencijskih silah na terenu še niso zbrani, je pa bilo po Šestanovih besedah do sobote na terenu več kot 4000 pripadnikov sil, med njimi največ gasilcev, pomagala je tudi Slovenska vojska. Te danes ni na terenu, bo pa vnovič v ponedeljek.

Med drugim bodo vojaki na Igu in v Cerknici sodelovali pri razkuževanju območij in sušenju objektov, v Iškem Vintgarju si bodo ogledali okoliščine in preverili možnosti postavitve mostu. Prav tako bo vojska pomagala pri prevozu mehanizacije za odstranjevanje odpadnih materialov, je še povedal Šestan.