Zaljubljena Naomi Odkrito.si

Zaljubljena Naomi Campbell

horoskop Svet24.si

Horoskop za nedeljo, 18. marca

helena blagne, kristijan blagne Svet24.si

Pevska diva s sinom odšla na skrivni dopust

gosposvetska cesta_prenova Svet24.si

Slaba novica za voznike: zaprta tudi Dalmatinova

2016-Spelman2 Najstnica.si

Modni kosi, ki jih moraš imeti v omari

ivica 1 Njena.si

Zvezde plešejo: Je res prestara za metanje po ...

Marko Potrc Njena.si

Marko Potrč je nad njima navdušen!

Slovenija

To so najvplivnejši politiki na družbenih omrežjih

Deli na:
To so najvplivnejši politiki na družbenih omrežjih

Foto: Primož Lavre - Predsednik države Borut Pahor je svojevrsten slovenski kralj družbenih omrežij.

Kako pomembno vlogo pri širjenju političnih sporočil in nagovarjanju volivcev bodo pred letošnjimi parlamentarnimi volitvami imela tudi družbena omrežja? Ta v zadnjih letih postajajo vse bolj vplivna, nekateri menijo, da že odločilna.

Ko je novembra 2008 na ameriških predsedniških volitvah zmagal Barack Obama, so številni politični analitiki in medijski strokovnjaki poudarjali pomen facebooka in že pozabljenega myspacea. Nekateri so volitve leta 2008 celo razglasili za facebookove. Z družbenimi omrežji je Obama uspešno nagovarjal mlade volivce, ki so bili takrat prevladujoči uporabniki teh omrežij.

V tiskani izdaji in v Trafiki24 več o politikih z največ sledilci na družbenih omrežjih; o razliki med načinom delovanja in učinkom Twiterja in Facebooka; o newyorškem kralju Tviterja in kdo je čivkajoči moški iz Ljubljane; kakšna je dejanska moč družbenih omrežij in koliko bodo vplivala na volilni izid; zakaj so klasični mediji, zlasti televizija, še vedno pomembni; katera družbena omrežja so pomembna za nagovarjanje še neopredeljenih volivcev; bi bilo treba na družbenih omrežjih vzpostaviti merila, ki bodo omogočila normalno komunikacijo?