miso kovac Odkrito.si

Miša Kovača bolezen popolnoma dotolkla

RUŽO BILA predpremiera 11 Svet24.si

Spoznala sta se v cerkvi in posnela duet

roke manipulacija Petisvet.si

Konec! S takšnimi ljudmi je konec!

FEVZ4577 Svet24.si

212-krat preko 200 metrov - to je leteči Kranjec

eduard potop Svet24.si

Morski Triglav bo dosegel v 45 sekundah

vichy bff, prijateljstvo Njena.si

Zahvali se svoji BFF in ji podari darilo!

jaka hafner Njena.si

Je šel Jaka s svojimi izjavami predaleč?

Slovenija

To so najvplivnejši politiki na družbenih omrežjih

Deli na:
To so najvplivnejši politiki na družbenih omrežjih

Foto: Primož Lavre - Predsednik države Borut Pahor je svojevrsten slovenski kralj družbenih omrežij.

Kako pomembno vlogo pri širjenju političnih sporočil in nagovarjanju volivcev bodo pred letošnjimi parlamentarnimi volitvami imela tudi družbena omrežja? Ta v zadnjih letih postajajo vse bolj vplivna, nekateri menijo, da že odločilna.

Ko je novembra 2008 na ameriških predsedniških volitvah zmagal Barack Obama, so številni politični analitiki in medijski strokovnjaki poudarjali pomen facebooka in že pozabljenega myspacea. Nekateri so volitve leta 2008 celo razglasili za facebookove. Z družbenimi omrežji je Obama uspešno nagovarjal mlade volivce, ki so bili takrat prevladujoči uporabniki teh omrežij.

V tiskani izdaji in v Trafiki24 več o politikih z največ sledilci na družbenih omrežjih; o razliki med načinom delovanja in učinkom Twiterja in Facebooka; o newyorškem kralju Tviterja in kdo je čivkajoči moški iz Ljubljane; kakšna je dejanska moč družbenih omrežij in koliko bodo vplivala na volilni izid; zakaj so klasični mediji, zlasti televizija, še vedno pomembni; katera družbena omrežja so pomembna za nagovarjanje še neopredeljenih volivcev; bi bilo treba na družbenih omrežjih vzpostaviti merila, ki bodo omogočila normalno komunikacijo?

Loading...