krokar Svet24.si

Morilski krokarji jima koljejo gosi in teleta, ...

annie-charlotte Svet24.si

25-letnica v razmerju z dvema moškima: "Ne varam,...

1680173506-fgrsghes-45-1680173482221 Necenzurirano

Nova afera na UKC: to je podjetje, ki naj bi mu ...

damjanic setinc pasek Reporter.si

Strokovni sodelavci poslanke Mojce Šetinc Pašek:...

nika prevc Ekipa24.si

Poglejte to! Kako se je kalil veliki kristalni ...

1704374490-mm2-0899-1704374452059 Njena.si

To je Goran Dragić naredil za slovenske otroke

doncic Ekipa24.si

Uau! To je ta nora Dončićeva trojka, ki je ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Slovenija

To je visoki član podmladka SDS, ki ga je skupaj s Šiškom aretirala policija

Deli na:
To je visoki član podmladka SDS, ki ga je skupaj s Šiškom aretirala policija

Matej Lesjak - Foto: SDM

V Slovenski demokratski mladini (SDM) so se z zapisom na spletni strani zvečer odzvali na navedbe nekaterih medijev, da naj bi bil v zvezi s postrojem Štajerske varde v policijski akciji med osumljenci tudi član izvršnega odbora SDM Matej Lesjak. V podmladku SDS se od takšnih ravnanj distancirajo.

Časnik Večer in spletni portal Siol poročata, da je bil Lesjak med tremi osebami, ki so jih danes pridržali v policijski akciji zaradi vloge pri zborovanju Štajerske varde. Pridržan je tudi Andrej Šiško, vodja samooklicane paravojaške skupine.

Po poročanju Dnevnika je Lesjak avtor videov in fotografij z zborovanja. Zanimivo je, da je Lesjak lani v družbi poslanca SDS Žana Mahniča predstavljal akcijo zbiranja šolskih potrebščin, ki jo je organizirala SDM, zdaj pa se bo z njegovim početjem zelo verjetno ukvarjala komisija DZ za nadzor obveščevalnih in varnostnih služb (KNOVS), katere podpredsednik je Mahnič.

Še en osumljenec naj bi bil po neuradnih informacijah David S. iz okolice Murske Sobote, sicer eden od ustanovnih članov društva Hervardi. David S. naj bi bi Šišku pomagal novačiti ljudi za udeležbo na urjenju.

"V kolikor informacije medijev držijo, se od njegovega dejanja in postroja popolnoma distanciramo in takšno ravnanje tudi obsojamo," so zapisali. Dodali so, da kot organizacija ne morejo biti seznanjeni s tem, "kaj naši člani počnejo v svojem prostem času, niti nam tega niso dolžni poročati".

Najprej bodo počakali, da bo uradno znano, česa je osumljen, in se na podlagi tega odločili, kakšne ukrepe bodo sprejeli. Če se bo izkazalo, da navedbe medijev držijo, pa Matej Lesjak "nikakor ne more biti več član SDM", so še zapisali na spletni strani SDM.