severa gjurin 1 Svet24.si

Družinska sreča Severe Gjurin

Meghran Princ Harry Svet24.si

Zaskrbljeni princ Harry razkril, zakaj ne bo ...

907452_099_liitjska Necenzurirano

Revizorka, ki je poslušala le glavna osumljenca ...

tanja frantar igor zabret Reporter.si

Skoraj 28 milijonov evrov poslov pod Golobovo ...

maribor Ekipa24.si

Se lahko zgodi senzacija, Maribor pa dobi v ...

Domagoj Ivanković Njena.si

Josip iz Botrov nasmejan, z ženo srečna na svojem

ljudski vrt gw Ekipa24.si

Nogometašu Maribora umrl oče, a je proti Romunom...

Slovenija

To je Slovenka iz Katarja, ki je kupila 1,4 milijona evrov vredno stanovanje v Šumiju

Deli na:
To je Slovenka iz Katarja, ki je kupila 1,4 milijona evrov vredno stanovanje v Šumiju

Natali Bežan Štajner - Foto: LinkedIn

Natali Bežan Štajner je v javnosti manj znana ekonomistka, ki se je preizkusila v neusmiljenem mednarodnem poslovnem svetu in zmagala. Trenutno živi v Dohi v Katarju, v Ljubljani pa si je privoščila nakup stanovanja vrednega okoli 1,4 milijona evrov.

Nedavno smo pisali, kdo so člani slovenske (finančne) elite, ki so si lahko privoščili nakup luksuznih stanovanj v centru Šumi sredi Ljubljane. V tem povsem novem kompleksu v središču prestolnice nasproti Drame so se stanovanja prodajala po ceni celo več kot devet tisoč evrov za kvadratni meter, tako, da so bila večja prodana tudi krepko več kot za milijon evrov.

Ena od srečnic, ki si je lahko privoščila prestiž, je Natali Bežan Štajner, v javnosti manj znana Slovenka s stalnim prebivališčem v Dohi v Katarju. 46-letna ekonomistka (diplomirala je na ljubljanski ekonomski fakulteti) je zelo uspešna v svoji karieri. Najprej je na področju trženja delala za tehnološko podjetje Lenovo, nato je bila slabo leto zaposlena na istem področju pri Studiu Moderna. Sledila je ena od vodilnih vlog v slovenski podružnici ameriškega IBM. Pred petimi leti je šla v Katar, kjer je svoje znanje ponudila tehnološkemu gigantu Microsoft, zadnja štiri leta je v Katarju pri tehnološki družbi SAP, kjer je trenutno vodja prodaje za območje Bližnji vzhod.

Očitno pa je njeno sidro še vedno Slovenija, v centru Šumi je kupila stanovanje z uporabno površino kar 155 kvadratnih metrov. Glede na tamkajšnje cene je zanj odštela okoli 1,4 milijona evrov.