stojnice, belvedere Svet24.si

Foto: Prodajalci okupirali istrske ceste, stojnice...

mladič srne trava Svet24.si

Foto: Za varnost živali na travinju je mogoče ...

1711036296-dsc9299-01-1711036248215 Necenzurirano

Od Žuglja do Žaklja: ko zloraba institucij ...

jansa orban budimpesta cpac Reporter.si

Klavrn zaton Janeza Janše: Hrvat Plenković je ...

hezonja Ekipa24.si

Sramoten izpad! Hrvaški reprezentant in član ...

masterchef, 10 Njena.si

Teden dni premora za MasterChef Slovenija

jankovic hokej Ekipa24.si

Velike spremembe v zmajevem gnezdu! Novo ime ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Slovenija

To je naše pravosodje: kazenski postopek zoper zdravnike po polžje

Deli na:
To je naše pravosodje: kazenski postopek zoper zdravnike po polžje

Zaostritev stavke je v spet v zraku. - Foto: Bobo

Kako neučinkoviti so policija, tožilstvo in sodstvo pri obravnavanju kaznivih dejanj s področja korupcije v zdravstvu, priča naslednji primer.

Decembra 2013, torej pred več kot tremi leti, so kriminalisti Nacionalnega preiskovalnega urada v veliki akciji naredili številne hišne preiskave po Sloveniji pri več zdravnikih, vodjih lekarn in dobaviteljih medicinske opreme. Zdravniki in vodje lekarn so osumljeni za kaznivo dejanje nezakonitega sprejemanja daril, dobavitelji pa za kazniva dejanje nezakonitega dajanja daril.

Šele 21. marca lani je SDT na okrožno sodišče v Ljubljani vložilo zahtevo za sodno preiskavo v tej zadevi, vendar je sodišče (po naših informacijah zadevo vodi preiskovalna sodnica Damjana Stele) po zaslišanju obdolžencev šele 27. decembra lani izdalo sklep o uvedbi preiskave. To so pojasnili na tožilstvu, pri čemer jim ni znano, ali je sklep že postal pravnomočen.

Tožilstvo za sprejemanje podkupnin dolži Zorana Miloševiča (interventnega nevroradiologa v UKC Ljubljana), Natašo Faganeli (vodjo lekarne v Ortopedski bolnišnici Valdoltra), Vaneta Antoliča (predstojnika Ortopedske klinike v UKC Ljubljana), Miodraga Vlaović (nekdanjega vodjo travmatološkega oddelka v Splošni bolnišnici Celje), Moniko Sonc (vodjo lekarne na Onkološkem inštitutu v Ljubljani), Janeza Roberta Cirmana (ortopeda v Ortopedski bolnišnici Valdoltra), Gregorja Kavčiča (ortopeda v Splošni bolnišnici Novo mesto), Jožefa Matela (predstojnika radiološkega oddelka v UKC Maribor), Sama Karla Fokterja (nekdanjega vodjo oddelka za ortopedijo v celjski bolnišnici) in Roka Vengusta (pomočnika predstojnika Ortopedske klinike UKC Ljubljana).

Na vrhovnem državnem tožilstvu pod vodstvom Zvonka Fišerja tudi pri tem prikrivajo ime tožilca z neutemeljenim izgovorom, da je to v interesa postopka. Po svojih virih smo izvedeli, da naj bi šlo za tožilca Iztoka Krumpaka.

VEČ V TISKANI IZDAJI REPORTERJA IN TRAFIKI24