Natasha Diddee Svet24.si

Priljubljena blogerka leta živela brez želodca, ...

spanje, raziskava Svet24.si

Sanje pod nadzorom

1663812312-036mv Necenzurirano

Kakšna stavka? Največja zasebna klinika podira ...

kucan drnovsek bobo Reporter.si

Kučanova huda napaka: Drnovška je imel za ...

slovenija odbojka najdic planinsec af Ekipa24.si

Kaj se dogaja v slovenski reprezentanci?! Novi ...

ela mei2 Njena.si

Skrito v raju: 'Ela' nenadoma vidno spremenjena?

novak djokovic Ekipa24.si

Je zaradi tega počilo med Đokovićem in ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Slovenija

To je najdražja vila, naprodaj v Ljubljani: 2,5 milijona evrov za nekdanjo brazilsko ambasado (FOTO)

Deli na:
To je najdražja vila, naprodaj v Ljubljani: 2,5 milijona evrov za nekdanjo brazilsko ambasado (FOTO)

Vilo v Rožni dolini, kjer je bila pred leti brazilska ambasada, prodajajo za 2,5 milijona evrov. - Foto: Primož Lavre

V Ljubljani ne manjka nepremičnin, ki se prodajajo za milijon, dva ali celo še več. Precej jih je v Rožni dolini, ki vse bolj postaja prestižno naselje.

Zakaj je Rožna dolina še vedno nad drugimi ljubljanskimi soseskami, je bilo vprašanje, na katerega je bilo treba najti odgovor. Boštjan Boh, sodni cenilec nepremičnin in poznavalec nepremičninskega trga, ki ima pisarno v Rožni dolini, prav, da je več razlogov za to. »Prvi razlog je, da je bila Rožna dolina namensko načrtovana za vile. Samostojne hiške z urejenim dostopom in tako naprej. Že ko se pripelješ v Rožno dolino, opaziš red. Urejeno je, ceste so, vse ima nekakšen smisel. Če pogledamo kakšna druga naselja, na primer Rudnik, Rakovnik, so tam ozke poti, ne prav urejene. Saj morda prideš do še lepše vile kot v Rožni dolini, a preden si tam, se moraš trikrat komu umakniti, se izogibati drugim avtomobilom. Drugi razlog je, da so bile hiše v Rožni dolini vse enako visoke. V zadnjih letih je sicer urbanistom to šulo malo iz rok in ni več tako. Ampak sosed tam ni mogel gledati k sosedu in obratno, ker sta imela enako visoke hiše. Večinoma so enostanovanjske (pritličje in nadstropje, več ne). Ko ocenjujem nepremičnino, mi veliko pomeni, kako sem se do tja pripeljal. Pomembna pa je seveda tudi okolica, in Rožna dolina je še vedno najbolj urejena soseska.«

2,5 milijona evrov za vilo

Največ, kar 2,5 milijona evrov bo treba odšteti za vilo, v kateri je bilo pred leti veleposlaništvo Brazilije. Bivalne površine je 751,4 kvadratnega metra v štirih etažah, med katerimi ne bo treba pešačiti po stopnicah, ker je dvigalo. Ne manjkata niti savna in fitnes. Lastnik in prodajalec je podjetje BMK Holding, d. o. o. Lastnik podjetja pa Luka Hajdin, računalnikar in poslovnež, ki se med drugim ukvarja tudi virtualnimi komunikacijami.


Za 2,39 milijona evrov v Rožni dolini prodajajo tudi vilo, zgrajena leta 1927. Na spletni strani nepremicnine.net izvemo, da je bila vila s 415 kvadratnimi metri površine adaptirana leta 2007, da ima dvigalo in da je primerna za »za rezidenčni objekt oziroma ambasado kot za ekskluzivni poslovni prostor ali manjši vila hotel«.

Med vilami, ki jih krasi čudovita arhitektura, je brez dvoma tista, ki je naprodaj na Livarski ulici za Bežigradom v Ljubljani. 1,999 milijona evrov bo treba odšteti za to staromeščansko vilo iz leta 1930, ki je bila pred dvajsetimi leti v celoti adaptirana. Na 600 kvadratnih metrih je osem sob oziroma spalnic, pet kopalnic, dve kuhinji, utiliti, kurilnica in dnevna soba. Ob vili lastnik, nepremičninsko podjetje MOLJ iz Domžal prodaja še 900 kvadratnih metrov vrta.

Če smo že za Bežigradom, je treba omeniti še leta 1955 zgrajeno vilo na Trstenjakovi ulici, ki je naprodaj za dva milijona evrov. Vila ima 450 kvadratnih metrov površine, okoli pa je 700 kvadratnih metrov vrta. Poleg več spalnic in kopalnic sta v njej še knjižnica in salon. Kupec pa bo postal tudi sosed stranke SDS, ki ima sedež v sosednji vili.

VEČ V TISKANI IZDAJI REPORTERJA IN TRAFIKI24